Het doek is gevallen, na zeven weken zoeken weet tv-kijkend Vlaanderen eindelijk het antwoord op de vraag die iedereen zich stelde. Wie is de Mol? De allerjongste deelnemer van de groep Alina is de gezochte persoon die haar tegenstrevers en de tv-kijkers al die tijd in de luren legde! Tijdens een werkelijk adembenemende finale kwam de Mol bovengronds en ontving de winnaar een dikke vette cheque waar 22.835 euro op vermeld stond. Jolien won op een fantastische manier en in een schitterend kader de geldpot, terwijl advocaat Bart de kandidaat was die met lege handen achterbleef. Wat een mooie afsluiter van een fantastisch Grieks avontuur, een formidabel seizoen!

Lees hieronder het verslag van de laatste aflevering.

De laagste prijzenpot ooit. En de jongste mol in de geschiedenis van De Mol. Zonder overdrijven noemt Gilles De Coster haar ‘een meesterlijke saboteur’

OPDRACHT 1: Griekse drachmes (900 euro verloren)

We kregen een finale uit de duizend met 2 afsluitende opdrachten waar de finalisten elkaars steun nodig hadden om te slagen om alsnog extra geld in de wacht te slepen. Voor de eerste opdracht, een geldspel, werd Alina opgesloten in een goed verluchte kamer, samen met een berg oude Griekse drachmes. Zij was de bankier, terwijl Jolien en Bart met volle overgave geld mochten consumeren. Door een telfout werd er niets verdiend, integendeel… De al magere buit werd nog wat verkleind met 900 euro.

OPDRACHT 2: Kanaal van Korinthe (3.000 euro te verdienen; 1.500 euro behaald)

Het Kanaal van Korinthe is een kunstmatige waterweg in Griekenland en voor de makers van De Mol het ideale scenario om dit seizoen passend af te sluiten. De moed van de 3 finalisten werd getest op een manier die je bijna niet voor mogelijk hield. Achterwaarts afspringen van 80 meter hoog en ondertussen luidop de laatste 4 woorden uitschreeuwen van een videoboodschap van het thuisfront, dat je zojuist hebt gezien. Vervolgens schiet een medefinalist bordjes af, waar die woorden op vermeld staan.
Iedere kandidaat slaagde gedeeltelijk voor de opdracht, waardoor het definitieve bedrag van de pot op 22.835 euro kwam.

Op het eind van de aflevering was het tijd voor de eliminatie, het allesbeslissend duel. Doordat ze de 30 vragen als beste beantwoordde, kroonde Jolien zich tot winnares en beet Bart in het zand. Beiden hadden de juiste persoon, knappe blondine Alina, in het vizier, maar er kan er maar eentje winnen.

De Mol: Alina (20) – studente logopedie

Alina was opvallend onopvallend. Het meisje uit Westerlo was iemand die meteen vertrouwen en sympathie opwekte. Tijdens de eerste afleveringen viel ze me totaal niet op, het ideaal scenario voor een subtiele Mol.
Was Alina een goede Mol? Absoluut! Je moet het maar klaarspelen om succesvol, als jongste kandidaat, die zware en verantwoordelijke taak van Mol op jouw schouders te torsen! Nog nooit werd er trouwens zo weinig geld verdiend tijdens een seizoen.

Klik hier voor een gesprek met de Mol zelf.

De winnaar: Jolien (25) – bankbediende

Jolien was een heel leuke kandidate, die de 21-jarige Alina Churikova als eerste op de molradar kreeg! Daarom alleen al is zij de terechte winnares!
De bankbediende uit het West-Vlaamse Ingelmunster, maar nu wonend in Gent, was voor velen de hoofdverdachte. Ze dwarsboomde de Mol door tijdens de tweede aflevering, samen met Laure, te waken bij de doos van Pandora.

Klik hier voor een gesprek met winnares Jolien.

De verliezend finalist: Bart (43) – advocaat 

Bart gaan we nooit meer vergeten. Onder het motto ‘het doel heiligt de middelen’ heeft de advocaat in elk geval het spel het meeste beïnvloed met zijn gedrag en acties. Hij loog en bedroog (af en toe) en hij domineerde, maar vooral… hij vergat nooit te genieten.
Zeker in Bart zag de Mol een ideale bliksemafleider dit seizoen!

Klik hier voor het interview met verliezend finalist Bart.

Dit seizoen was het strafste seizoen van ‘De Mol’ ooit op Vier! Originele opdrachten die perfect in beeld werden gebracht, een hele leuke groep, een betoverend Griekenland, …
Tot en met de laatste aflevering waren we getuige van erg mooie stukjes televisie, met adembenemende dronebeelden en een laatste proef die tot de verbeelding sprak. Zondag, Moldag… Het zal straks afkicken worden…

De saboteur is dus ontdekt en volgende week krijgen we in een allerlaatste aflevering tekst en uitleg. Als Mollenvanger ben ik trots en tevreden dat ik haar op tijd doorgrondde.

Tot volgende week!
Mollengroetjes,
Marc Denys