Sneakerfans mogen al beginnen watertanden: deze ShiftWear sneakers kun je door middel van een eenvoudige app op je smartphone een ander design geven. Tenminste, dat is de bedoeling…

e-ink-display-custom-shoes-shiftwear-1

De ShiftWear sneakers zien er heel gewoon uit, behalve dat de zijkanten zijn gemaakt van een flexibel e-paper scherm (vergelijkbaar met het scherm van een e-reader). Via een smartphone app kun je de kleuren en de afbeeldingen van je sneakers makkelijk aanpassen, ook met een look en tekeningen die je zelf ontworpen hebt.

e-ink-display-custom-shoes-shiftwear-15

 

En dan nu even voor alle duidelijkheid: deze ShiftWear sneakers bestaan nog niet, maar er wordt druk aan gewerkt èn je kan ze zelf al kopen. ShiftWear is een New Yorks bedrijf dat hard aan het werk is om het prototype van de aanpasbare sneaker vlug klaar te hebben.

e-ink-display-custom-shoes-shiftwear-4 e-ink-display-custom-shoes-shiftwear-3

In het verleden werd al volop geëxperimenteerd met flexibel e-paper, maar het materiaal bleek teveel beperkingen te hebben om in kledij te verwerken. Shiftwear heeft er echter vertrouwen in dat het hen wél zal lukken en is zelfs al volop bezig bestellingen te aanvaarden. De sneaker komt in 3 verschillende stijlen die aan 150, 250 en 350 dollar verkocht worden. Vijf mensen hebben zelfs elk al 1.000 dollar betaald voor een limited edition waarin een nog groter 2-paperscherm verwerkt werd. Voor de goedkopere modellen werden al 300 kopers gevonden. Als alles goed verloopt, worden de sneakers geleverd tijdens de herfst van 2016. Alleen geschikt voor de echte sneakerfreak die niet bang is van een klein financieel risico dus.

 

 

Info hier.