Het feestmenu van De Zondag: Appel galette

336

Last minute nog op zoek naar een lekker vieruurtje of dessert? Dan is deze appel galette zeker iets voor jou. Want hoewel deze taart er fancy uit ziet is de bereiding echt heel eenvoudig. Een zalig vieruurtje of dessert… en misschien wel nog lekkerder met een schep verse slagroom en een bolletje roomijs.

Dit heb je nodig (voor 4 à 6 personen)

4 appels

5 el bruine suiker

2 el bloem

2 el citroensap

2 tl vanille-extract

1 rol bladerdeeg (versafdeling)

1 ei

1 el kristalsuiker

Extra toppings: slagroom, roomijs, chocoladeschilfers, takje munt,…

Tip: Voeg een handvol bosbessen toe aan de appels voor een lekkere variant

Zo maak je het

Verwarm de oven op 200°C

Schil de appels en snij ze in parten

Snij de parten in dunne plakjes

Doe de plakjes appel in een mengkom

Voeg de bloem, de bruine suiker, het citroensap en het vanille-extract toe

Schep om

Rol het bladerdeeg uit

Verdeel de appelplakjes over bladerdeeg, laat ongeveer 4 cm rand vrij

Vouw de randen van het deeg naar binnen

Bestrijk de randen met een losgeklopt ei en bestrooi met 1 eetlepel suiker

Zet de appel galette 30-35 minuten in de oven en bak goudbruin

Serveer lauwwarm met slagroom of een bolletje vanille-ijs

Het gerecht is klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be

Last minute nog op zoek naar een lekker vieruurtje of dessert? Dan is deze appel galette zeker iets voor jou. Want hoewel deze taart er fancy uit ziet is de bereiding echt heel eenvoudig. Een zalig vieruurtje of dessert… en misschien wel nog lekkerder met een schep verse slagroom en een bolletje roomijs.