Wat voorzichtig begon, met één single als teen in het water, werd een serieuze zaak. Toen Jimmy, Koen, Jean-Marie en Glenn – de vier originele leden van Get Ready! – de koppen opnieuw gezamenlijk boven water staken, was het enthousiasme aan beide kanten van de eerste concertrij zo groot dat het onvermijdelijke wel moest gebeuren. Met ‘Therapy’ ligt de eerste nieuwe plaat in vijftien jaar in de winkel.

Matthieu Van Steenkiste 

Wisten jullie dat het tot een nieuwe plaat zou leiden, toen jullie er opnieuw aan begonnen?
Absoluut niet. Het plan was om ter gelegenheid van twintig jaar Get Ready! met de originele line-up één nieuw nummer op te nemen, Feniks, en daar een handvol optredens aan op te hangen. Het klikte in de studio echter zo goed, dat van het één het ander kwam. Na de scheiding, een nieuw huwelijk dus. (lacht) Ook de respons van de fans was overweldigend, dus besloten we toch maar een volledige nieuwe plaat te maken.

Kostte het bij de reünie moeite om de oude routines terug te vinden?
Heel gek, maar dat ging als vanzelf. De drie andere zijn mijn showbizzbroers en onze manager Marc is onze showbizzvader. Het klopt gewoon als wij samenwerken.

Terwijl jullie toch niet helemaal als beste vrienden uit elkaar zijn gegaan. Vandaar de titel ‘Therapy’? Zijn jullie in therapie gemoeten om opnieuw door één deur te kunnen?
Maar neen gij! Toen we in 2006 besloten om uit elkaar te gaan, was dat vooral omdat we het alle vier gehad hadden. We hadden alles gezien, en wilden onze eigen weg gaan. Glenn, Koen en Jean-Marie wilden de showbizz uit, ik heb toen een paar solosingles gemaakt, al waren die niet het van het. (lachje) Ik heb dan vast werk gevonden en een normaal leven opgebouwd. Dat was fijn hoor, maar het begon toch te knagen. Ik sta graag op een podium, dit moet ik doen. Wat de naam van het album betreft, al onze platen hebben een Engelse titel gehad, en voor deze leek Therapy ons wel een leuke want voor ons is opnieuw optreden, met elkaar omgaan een vorm van therapie. En als ik de berichtjes van onze fans mag geloven, gaat dat ook voor hen op.

’t Is muzikaal ook een beetje veranderd hé?
Dat mocht wel, niet? De plaat vormt een verhaal voor mij. Feniks gaat over onze reünie, Altijd Prijs over ons verleden, Swingen spreekt voor zich,…

Of ook niet. Beetje dubbelzinnig nummer, niet? Wie van jullie heeft hier bijzondere amoureuze ervaringen?
Bij mijn weten niemand. We hebben er echter voor gekozen om niet te braaf te zijn. Mensen moeten geen Diep of Laat meer verwachten. Het mag goed los gaan, en verrassen. Swingen heeft een beetje een dubbele bodem, maar dat is er altijd geweest. Misschien is het nu wat explicieter. Als je goed naar de tekst luistert, dan weet je wel dat het niet over dansen gaat. (lacht smakelijk)

“De tijd van huilende meisjes is nu wel voorbij”

Ook Frank Vander linden van De Mens schreef mee aan de plaat. Voelt het goed als zo iemand zich daar niet te goed voor voelt?
Tof hé! Ik merk dat we gaandeweg meer respect hebben gekregen voor wat we tweeëntwintig jaar lang hebben gedaan. Maar zoete wraak? Zo zie ik dat zeker niet, want ik ben niet rancuneus. Natuurlijk zijn we vroeger wat te veel weggelachen, maar ergens vind ik dat ook begrijpelijk. Hoge bomen vangen veel wind. En wij waren vier snotapen die vanuit het niets elf nummer ééns scoorden. Nu kan ik het perfect plaatsen dat dat voor sommigen zuur moet hebben gesmaakt.

Is de tijd van de gekke fantoestanden voorbij?
Huilende meisjes? Dat is voorbij, maar de ambiance zit er nog altijd goed in als we optreden. We trekken nog altijd supervolle zalen, en ook de kinderen van de vroegere fans komen mee. Dat vind ik wel leuk. De sfeer zit goed, maar massahysterie blijft toch uit. Gelukkig maar, want dat maakte het toch vooral moeilijker voor ons. Ik heb het gevoel dat we nu een beter contact met de fans hebben.

En nu? Gaan jullie er volledig voor?
We gaan er zeker honderd procent voor gaan, maar ik ben ondertussen vast benoemd op mijn job. De showbizz is zo onzeker dat ik dat zeker niet zal laten vallen. Misschien ga ik vier vijfde werken, maar helemaal niet meer gaan werken ga ik niet doen. Zo stom ben ik niet. (lacht)

‘Therapy’ ligt nu in de winkel.