5 apps die het nieuwe schooljaar vergemakkelijken

Je moet het de leerlingen niet vertellen: het nieuwe schooljaar is nu echt begonnen. Of de jeugd nu enthousiast of gelaten is, dit is het uitgelezen moment om een aantal handige apps en websites op een rijtje te zetten die het schooljaar een pak vergemakkelijken. Dit zijn onze 5 favorieten.

Voor de slaapkop

Vooraleer de schooldag kan beginnen, moeten de leerlingen op de schoolbanken geraken. En voor echte slaapkoppen is op tijd komen een ware opgave. De app I Can’t Wake Up! kan daarbij helpen. De applicatie bevat alle functies die je van een normale wekker verwacht, maar laat je allerhande taken uitvoeren om het alarm uit te schakelen. De app bevat onder andere wiskundeoefeningen en geheugenspelletjes. Bovendien kan je de barcode instellen van bijvoorbeeld je tandpasta. Pas wanneer je die hebt ingescand, kan je de wekker uitschakelen.

Gratis voor IOS en Android

Voor de visuele student

De ene leerling kan hele pagina’s tekst vanbuiten leren, de andere blokkeert bij het zien van die grote blokken. Gelukkig bestaan er heel wat apps waarmee je de leerstof kan visualiseren. Een van die apps is Mindly. Hiermee kan je mindmaps maken, waarmee je leerstof ordent in een overzichtelijk schema. Gemakkelijk, eenvoudig en gratis!

Gratis voor IOS en Android

Voor de dromer

Hoewel apps je kunnen helpen bij het leren, kunnen ze ook een grote bron van afleiding zijn. Oh de ironie: ook daar bestaat een app voor. Zo is er bijvoorbeeld Anti-Social. Daarmee kan je alle apps en websites die je afleiden voor een bepaalde periode blokkeren. Kan je de verleiding van Snapchat toch niet weerstaan? Dan moet je je computer heropstarten. En voor wie echt streng wil zijn voor zichzelf, bestaan er varianten die de blokkering niet vroegtijdig stopzetten.

Betalend, voor IOS, Android en Windows

Voor de anti-wiskundeheld

Lang niet iedereen is even goed in wiskunde. Meer nog: voor sommigen is het een ware nachtmerrie. Gelukkig is er Photomath. Met de app kan je een foto nemen van een wiskundeopgave, waarna Photomath automatisch het antwoord herkent. Maar wat nog belangrijker is: je krijgt stap voor stap de uitleg waardoor het gemakkelijker wordt om die moeilijke formules eindelijk onder de knie te krijgen.

Gratis voor IOS en Android

Voor de schrijvers

Deze website zal je niet meteen nodig hebben, want de lange werkstukken komen er (hopelijk) niet onmiddellijk aan. Maar EasyBib is zeker eentje om te onthouden als je een eindwerk schrijft. Want naast het schrijven van het eigenlijke stuk is ook de bibliografie een karwei van lange adem. Op de website kan je de barcode of het ISBN-nummer van een boek ingeven, waarna je automatisch de referentie krijgt. En zo heb je meer tijd om daadwerkelijk te schrijven.

Gratis

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier