Deze week serveert Amylia van Cookameal ons een heerlijke appelcrumbletaart. “Volgens mijn buurvrouw de lekkerste appeltaart die ze ooit proefde!”
Dit heb je nodig
Voor de taartdeeg
500 g bloem
20 g bakpoeder
200 g suiker
snuifje zout
250 g boter op kamertemperatuur
1 ei
1 tl vanille-extract
Voor de vulling
4 grote appels
2 el vers citroensap
100 g suiker
1 tl kaneel
Extra: springvorm van +/-24 cm diameter – bakpapier
Zo maak je het
Verwarm je oven op 180°C
Bekleed de springvorm met bakpapier
Meng voor het deeg de bloem, het bakpoeder, de suiker en een snuifje zout
Voeg de boter toe en meng (evt met je keukenmachine) tot een kruimelig deeg
Voeg het ei en vanille extract toe en kneed tot een glad deeg
Verdeel 2/3 van het deeg over de springvorm en de zijkanten, druk aan met je handen
Was de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis
Rasp de appels en knijp het vocht eruit
Meng de appelrasp met het citroensap, de suiker en de kaneel
Verdeel de appelvulling over het deeg in de springvorm
Verkruimel met je handen de rest van het deeg over de appelvulling
Bak 45 à 50 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is
Laat de appeltaart afkoelen
Haal de appeltaart uit de springvorm en werk af met poedersuiker