Zondagse kost: de lekkerste appelcrumbletaart

Deze week serveert Amylia van Cookameal ons een heerlijke appelcrumbletaart. “Volgens mijn buurvrouw de lekkerste appeltaart die ze ooit proefde!”

Dit heb je nodig

Voor de taartdeeg

500 g bloem

20 g bakpoeder

200 g suiker

snuifje zout

250 g boter op kamertemperatuur

1 ei

1 tl vanille-extract

Voor de vulling

4 grote appels

2 el vers citroensap

100 g suiker

1 tl kaneel

Extra: springvorm van +/-24 cm diameter – bakpapier

Zo maak je het

Verwarm je oven op 180°C

Bekleed de springvorm met bakpapier

Meng voor het deeg de bloem, het bakpoeder, de suiker en een snuifje zout

Voeg de boter toe en meng (evt met je keukenmachine) tot een kruimelig deeg

Voeg het ei en vanille extract toe en kneed tot een glad deeg

Verdeel 2/3 van het deeg over de springvorm en de zijkanten, druk aan met je handen

Was de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis

Rasp de appels en knijp het vocht eruit

Meng de appelrasp met het citroensap, de suiker en de kaneel

Verdeel de appelvulling over het deeg in de springvorm

Verkruimel met je handen de rest van het deeg over de appelvulling

Bak 45 à 50 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is

Laat de appeltaart afkoelen

Haal de appeltaart uit de springvorm en werk af met poedersuiker

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier