
Zondagse kost: asperges met Maltaisesaus en scampi
Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Deze week: Marc (63) uit Sint-Pieters-Leeuw. “Het witte goud geserveerd met de weinig gekende maar heerlijke Maltaisesaus is mijn favoriet.”
Dit heb je nodig:
Voorgerecht voor 4 personen
H oofdgerecht voor twee personen,
serveer met pasta
500 g asperges
Sap van 1 (bloed)appelsien
3 eierdooiers
Scheutje water
Sap van 1 citroen
75 g koude boter
16 grote scampi
Peper en zout
Cayennepeper
Verse peterselie
Zo maak je het:
Schil de asperges en kook (of stoom) ze gaar
Hou de asperges warm terwijl je de saus maakt
Kook het sap van de (bloed)appelsien tot de helft in
Doe de eierdooiers in een pannetje, doe er het citroensap en een scheutje water bij
Klop op een laag vuurtje in een 8 schuimig
Haal de saus van het vuur en voeg al roerende blokjes koude boter toe
Werk de saus af met het gereduceerde (bloed)appelsiensap
Proef en kruid bij met peper, zout en cayennepeper
Bak de scampi kort aan in olijfolie, kruid met peper en zout
Schik de asperges op een bord
Verdeel de saus over de asperges en schik de scampi er bovenop
Werk af met verse peterselie
Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier