Amylia van Cookameal zorgt voor inspiratie tijdens de feestdagen met heerlijke feestreceptjes!
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
1 aubergine
1 courgette
2 tomaten
1 rode ui
2 à 3 el olijfolie,
4 filets stevige witte vis (bijvoorbeeld koolvis of kabeljauw), +- 200g
4 plakjes Parmaham
4 el panko (Japans paneermeel)
2 el Parmezaanse kaas
2 el fijngehakte peterselie
zwarte peper, paprikapoeder, oregano
afwerking: verse peterselie, balsamicoazijn en grof zeezout
Zo maak je het
Verwarm je oven op 200° C
Snij de aubergine, courgette en tomaten in plakken van ½ cm.
Snij de uien in ringen
Schik om en om de plakjes aubergine, courgette, tomaat en ui in een ovenschaal
Besprenkel met olijfolie en kruid naar smaak met peper, paprikapoeder en oregano
Rooster 25 minuten in de voorverwarmde oven
Dep de visfilets droog, kruid met peper en wikkel ze elk in een plakje Parmaham
Meng de panko met de Parmezaanse kaas en fijngehakte peterselie
Haal de ovenschaal uit de oven en schik de visfilets op de geroosterde groenten
Verdeel het pankomengsel over de ovenschaal
Zet de ovenschaal 10 à 15 minuten terug in de oven, tot de vis gaar is
Werk af met verse peterselie, balsamicoazijn en een snuifje grof zeezout
Serveertip: Lekker met kroketjes of puree!