Ontbijt, lunch en avondmaal blijven de drie hoofdmaaltijden van de dag, maar ook tussendoortjes zijn belangrijk. Het voedingsinformatiecentrum lijst er verschillende op. Wij selecteren er vijf.
1. Kwarkpannenkoeken
Ingrediënten (4 porties)
- 100 g zelfrijzende bloem
 - 300 g magere plattekaas 0 % vet
 - 1 ei
 - 50 g suiker
 - 1 zakje vanillesuiker
 - fruit naar keuze (frambozen, bramen, rode bessen, aardbeien, …)
 - 2 eetlepels vetstof om te bakken
 
Bereidingswijze
- Doe de bloem samen met de suiker en de vanillesuiker in een kom. Maak een kuiltje in het midden.
 - Klop het ei los en giet het in het kuiltje.
 - Doe ook de plattekaas in het kuiltje.
 - Meng alles voorzichtig door elkaar en blijf roeren tot je een glad beslag hebt.
 - Was het fruit en snij eventueel in stukjes.
 - Verhit een beetje vetstof in een pan. Bak kleine pannenkoekjes.
 - Leg ze op een bord en leg er een bergje fruit op.
 
2. Gelei van yoghurt met fruit
Ingrediënten (4 porties)
- 2 blaadjes gelatine
 - 1 dl halfvolle melk
 - 250 gram magere yoghurt natuur
 - 250 gram zacht fruit (bv. aardbeien, aalbessen, meloen)
 
Bereidingswijze
- Laat de gelatine weken in koud water.
 - Spoel het fruit, maak het schoon en snij het in stukjes. Hou 2 eetlepels apart en pureer de rest.
 - Los de uitgeknepen gelatinevelletjes op in de warme melk.
 - Laat de melk afkoelen tot ze dik begint te worden. Meng er dan de yoghurt en de fruitpuree onder.
 - Giet dit in 4 schaaltjes. Zet ze in de koelkast om op te stijven.
 - Versier net voor het opdienen met de rest van het fruit
 
3. Warme kaneelappeltjes
Ingrediënten (2 porties)
- 2 zoete appelen
 - kaneel
 
Bereidingswijze
- Schil de appelen en snijd ze in partjes.
 - Leg de partjes in een glazen schaal bestemd voor de microgolfoven en laat ze enkele minuten opwarmen in de microgolfoven.
 - Strooi een beetje kaneel over de appeltjes.
 
4. Kruidenmelk
Ingrediënten (1 portie)
- 1 kop melk
 - 1 koffielepel honing
 - een blaadje salie (munt of anijszaad kan ook)
 
Bereidingswijze
- Spoel een pannetje met koud water (tegen het aanbranden), breng daarin de melk met salie, munt of anijs al roerend langzaam aan de kook.
 - Neem van het vuur, laat ongeveer 5 minuten trekken en giet de kruidenmelk door een zeefje.
 
5. Boterham met cottage cheese, appel, braambessen en rode bessen
Ingrediënten (4 porties)
- 8 sneden bruin brood
 - 1 appel (Jonagold)
 - 1 bakje rode bessen
 - 1 bakje braambessen
 - 125 g cottage cheese
 - 10 muntblaadjes, fijngehakt
 - 4 eetlepels rode vruchtencoulis
 - zwarte peper
 
Bereidingswijze
- Spoel de appel en snij hem in flinterdunne partjes. Was de bessen en verwijder de steeltjes.
 - Lepel de munt en de vruchtencoulis door de kaas.
 - Beleg de boterhammen met de kaas, de bessen en de partjes appel. Werk af met wat zwarte peper.
 
Smakelijk!
Meer recepten op www.nice-info.be/nl/recepten
		



