Appel-rabarberstrudel

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week de appel-rabarbarstrudel van Meggy uit Vurste.

Voor lezeres Meggy is koken ontspannen en genieten. “Ik kook elke dag vers. Heel vaak vertrek ik van een bestaand recept en geef ik er mijn eigen twist aan. Door een ingrediënt aan te passen krijg je soms een totaal ander gerecht!” Haar man en twee zonen (13 en 14 jaar oud) zijn de enthousiaste voorproevers van dienst. Meggy: “In het weekend nemen de jongens soms de keuken helemaal over. Ze bakken dan pannenkoeken. Mijn moederhart maakt dan een sprongetje!”

“Deze variant op de bekende appelstrudel smaakt geweldig…”

Het rabarberseizoen loopt nog enkele weken, ideaal dus om met dit eenvoudige recept aan de slag te gaan. “Bij mémé in de tuin staat elk jaar heel veel rabarber. En dan zie ik het als een leuke uitdaging om enkele nieuwe recepten uit te proberen. Deze variant op de bekende appelstrudel smaakt geweldig… uiteraard het allerlekkerst lauw met een bolletje vanille-ijs erbij!”, geeft Meggy nog een laatste smakelijke tip.

Met jouw succesrecept in De Zondag?

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

2 el rozijnen

Optioneel: scheutje rum

2 appels

2 stengels rabarber

1 klontje boter

3 el suiker

1 snuifje kaneel

1 rol bladerdeeg

1 eidooier

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180°C.

Week de rozijntjes vooraf in een scheutje rum of gewoon in water.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in grove stukken.

Was de rabarber en snij in stukken.

Doe de appel- en rabarberstukjes in een stoofpot met een klontje boter.

Voeg de suiker toe en kruid met kaneel naar smaak.

Voeg de geweekte rozijnen toe.

Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes stoven, tot je een redelijk droge fruitmoes krijgt.

Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.

Schep de appel-rabarbervulling in een lange reep in het midden van het deeg.

Vouw de strudel dicht.

Tip: Snijd de brede randen van het deeg in een visgraatmotief. Maak om de 2 à 3 cm een sneetje. Vlecht de flapjes dan beurtelings over de vulling: eentje links, eentje rechts.

Klop het eigeel los met een scheutje water.

Strijk de strudel in met het losgeklopte eigeel.

Bak 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier