Appelcrumble

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week serveert Anneleen (40) uit Putte haar lievelingsdessert: appelcrumble.

Lezeres Anneleen maakte van haar passie haar beroep. Anneleen: “Ik begeleid mensen – zowel in werk- als privésfeer – naar een gezonde levensstijl met een focus op voeding en beweging. Mijn doel? Mensen inspireren om te werken aan hun beste zelf!”

“Mijn doel? Mensen inspireren om te werken aan hun beste zelf!”

Vandaag serveert Anneleen ons haar lievelingsdessert. “Een gezonde levensstijl, die is gebalanceerd … en dus horen daar zéker ook dessertjes bij. Appelcrumble is makkelijk om te maken, iedereen kan het. Bovendien is het overheerlijk. En dat bolletje ijs erbij? Dat maakt het perfect”, vertelt ze enthousiast.

© Sacha Kleinblatt

Met jouw recept in De Zondag?

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Dit heb je nodig

(voor 4 personen)

500 g appels

2 tl kaneel

50 g bloem

50 g kristalsuiker

2 el bruine suiker

50 g havermout

50 g koude boter + extra om in te vetten

Optioneel: vanille-ijs

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 °C

Schil de appels en snij ze in stukjes

Vet een ovenschaal in en verdeel de appelstukjes erover

Bestrooi met kaneel en bruine suiker en schep goed om

Meng de havermout met bloem, kristalsuiker en koude boter tot een kruimelig deeg

Verdeel het deeg gelijkmatig over de appels

Bak 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is

Serveer eventueel met een bolletje vanille-ijs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier