
Appelcrumble
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week serveert Anneleen (40) uit Putte haar lievelingsdessert: appelcrumble.
Lezeres Anneleen maakte van haar passie haar beroep. Anneleen: “Ik begeleid mensen – zowel in werk- als privésfeer – naar een gezonde levensstijl met een focus op voeding en beweging. Mijn doel? Mensen inspireren om te werken aan hun beste zelf!”
“Mijn doel? Mensen inspireren om te werken aan hun beste zelf!”
Vandaag serveert Anneleen ons haar lievelingsdessert. “Een gezonde levensstijl, die is gebalanceerd … en dus horen daar zéker ook dessertjes bij. Appelcrumble is makkelijk om te maken, iedereen kan het. Bovendien is het overheerlijk. En dat bolletje ijs erbij? Dat maakt het perfect”, vertelt ze enthousiast.

Met jouw recept in De Zondag?
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
500 g appels
2 tl kaneel
50 g bloem
50 g kristalsuiker
2 el bruine suiker
50 g havermout
50 g koude boter + extra om in te vetten
Optioneel: vanille-ijs
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 °C
Schil de appels en snij ze in stukjes
Vet een ovenschaal in en verdeel de appelstukjes erover
Bestrooi met kaneel en bruine suiker en schep goed om
Meng de havermout met bloem, kristalsuiker en koude boter tot een kruimelig deeg
Verdeel het deeg gelijkmatig over de appels
Bak 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is
Serveer eventueel met een bolletje vanille-ijs
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier