Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week camembert met prei op de barbecue van lezer Frederique uit Eeklo.
De ideale zomeravond van lezer Frederique is eenvoudig. “Genieten in de tuin met mijn geweldige vrouw en ons zoontje van een jaar, de BBQ aansteken voor een goed stukje vlees of gewoon wat hapjes. Meer moet dat niet zijn!”
“Dit heerlijke gerechtje kan je in alle seizoenen klaarmaken”
Zijn gerecht is zo’n favoriet hapje, dat bovendien ideaal is om te delen… “Dit heerlijke gerechtje past in alle seizoenen. De combinatie van gesmolten kaas, prei en een scheutje bier is hier altijd een schot in de roos”, vertelt Frederique. Ook barbecueën is voor deze hobbykok iets van alle seizoenen, het hele jaar door staat hij minstens één keer per week aan de grill. Frederique: “De passie begon dankzij mijn goede vriend Mario, die professioneel bezig is met BBQ. En daar ben ik hem heel dankbaar voor. Hij leert mij ook telkens weer nieuwe dingen bij!”
Stuur jouw succesrecept op!
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be.
Dit heb je nodig
(hapje voor 4 personen)
1 prei
1 sjalot
1 teen look
1 camembert
Takje verse rozemarijn
Scheut Omer
Extra: brood om te serveren
Zo maak je het
Verwarm je BBQ of (hout)oven tot 180° C.
Snij de camembert kruiselings in en zet in een vuurvast pannetje.
Snij de sjalot en de prei in fijne ringen en leg rond de camembert.
Giet een royale scheut Omer in het pannetje.
Snipper de knoflook en leg deze samen met de rozemarijn boven op de camembert.
Zet op de BBQ en laat in 10 tot 15 minuten rustig vloeibaar worden.
Roer eventueel even om.
Serveer warm met een portie brood om te dippen.