(foto Cookameal) © (foto Cookameal)

Feestelijke zalm

Sommige gerechten hebben nauwelijks een introductie nodig: één blik en je weet dat het feest is. Deze zalm met bloedsinaasappel en granaatappel is er zo eentje. De diepe roodtinten, het glanzende sausje en de groene groenten maken hem instant kerstwaardig, terwijl de bereiding verrassend eenvoudig blijft. Ideaal voor wie iets feestelijks op tafel wil zetten zonder uren in de keuken te staan.

“Een ideaal recept voor wie iets feestelijk wil zonder uren in de keuken te staan”

Dit heb je nodig

Voor 4 personen

4 zalmfilets

60 ml bloedsinaasappelsap

2 el granaatappelmelasse

3 el bruine suiker

2 tl sojasaus

1 teentje knoflook, fijngehakt

1 el verse gember, fijngehakt

1 bussel broccolini

1 el olijfolie

Peper en zout

60 g granaatappelpitjes

Rijst, om te serveren

Serveertip: Lekker met kroketjes, gebakken aardappelen of rijst.

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Meng het bloedsinaasappelsap met de granaatappelmelasse, bruine suiker, sojasaus, knoflook en gember.

Giet dit mengsel in een steelpan en breng zachtjes aan de kook.

Laat 5 à 8 minuten inkoken tot de saus mooi indikt is. Zet opzij.

Meng de broccolini met de olijfolie, zout en peper.

Verdeel ze over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat.

Dep de zalmfilets droog, kruid ze met zout en peper en leg ze naast de broccolini.

Schuif de bakplaat 10 minuten in de oven.

Smeer de zalm in met de saus, hou een paar eetlepels saus apart.

Zet alles nog 3 à 5 minuten terug in de oven, tot de zalm mooi gaar is naar jouw smaak.

Schik de zalm en broccolini in diepe borden.

Werk af met de resterende saus.

Garneer met granaatappelpitjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier