Amylia van Cookameal verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week, een lekker hapje van Patrick (71) uit Halle-Zoersel.

Ik kon met deze combinatie al heel wat mensen verrassen
Vandaag serveert Patrick ons een eenvoudige, originele dip op basis van gerookte paling. “Ik kon met deze combinatie al heel wat mensen verrassen, dus ik hoop dat de lezers van De Zondag er ook succes mee zullen hebben!”
Dit heb je nodig
100 g gerookte paling, voorverpakt*
100 g zachte geitenkaas*
100 g gepelde garnalen
scheutje verse room
1 el vers limoensap (+ extra naar smaak)
peper van de molen
verse bieslook
Zo maak je het
Mix de gerookte paling en de helft van de garnalen samen met de geitenkaas en een scheutje room tot een gladde dip in je keukenmachine (of eventueel met een staafmixer)
Voeg eventueel extra room toe, tot je de gewenste structuur hebt
Meng het limoensap onder de palingdip
Proef en kruid bij met peper van de molen en eventueel extra limoensap
Schep de dip in een potje en werk af met verse garnalen en fijngesnipperde bieslook
*Tips
Ook lekker met gerookte makreel in plaats van gerookte paling
Geen fan van geitenkaas? Vervang dan door roomkaas
Lekker met geroosterd brood of broodstengels
Serveer als feestelijk hapje in kleine glaasjes
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be