Gebakken zalm met za’atar korst en frisse salade

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag proeven we van de gebakken zalm met za’atar korst en frisse salade van Niels uit Kuurne.

“Urenlang in de keuken staan is niets voor mij”, vertelt lezer Niels met een grote glimlach. “Ik hou van snelle, efficiënte en smaakvolle recepten. Mijn geheime ingrediënt? Kruiden!” Ook in dit gerecht zijn het de kruiden die voor de verrassing zorgen. “Za’atar kan je in de betere supermarkt vinden en is een hele toegankelijke kruidenblend. Lekker bij een stukje vis maar ook heerlijk bij tomaten en ook bij bereidingen met ei is het een echte smaakbom!”

Op zondag zet Niels zich liefst buiten met een lekkere koffie en de krant. “Zondagen zijn voor mij hét moment voor een portie me-time, zodat ik helemaal opgeladen weer aan een nieuwe uitdagende werkweek kan beginnen!”

Dit heb je nodig (voor 2 grote porties)

• 2 el Za’atar

• 5 el olijfolie

• snuifje zout

• 4 zalmfilets

• 200 g spitskool

• 100 g veldsla

• 1⁄2 komkommer

• 100 g gekookte doperwten

• een handvol peterselie

• 2 avocado’s

• 25 g pistachenoten

• sap van 1⁄2 citroen

• 1 el vloeibare honing

• peper

Zo maak je het

• Verwarm de oven voor op 200 °C.

• Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat.

• Meng de za’atar met een snuifje zout en de olijfolie.

• Verdeel dit mengsel over de zalmfilets.

• Gaar de zalm 12 à 15 minuten in de oven.

• Snij ondertussen de spitskool fijn. Snij de komkommer en avocado in blokjes.

• Meng de spitskool, veldsla, komkommer, avocado en doperwten in een ruime slakom.

• Hak de peterselie fijn en meng met de honing, het citroensap en een scheutje olijfolie.

• Kruid de dressing met peper en zout.

• Voeg de dressing toe aan de salade en schep goed om.

• Werk de salade af met grof gehakte pistachenoten.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier