Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week een tip van lezeres Trixie (33) uit Wechelderzande.
De favoriete maaltijd van de dag van Trixie? Datis zonder twijfel het ontbijt! Trixie: “Rustigontbijten is voor mij echt genieten. In het weekend start ik de dag liefst met een loopje op mijn nuchtere maag. Gevolgd door een kopje koffie. En dan pannenkoeken, havermout, smoothies of wafels… altijd vers, altijd met een gezonde twist en altijd overheerlijk!”
“Spoiler alert: je proeft geen kikkererwten!”
“Deze gezonde blondies met chocolade zijn een ideale snack: lekker, voedzaam en eenvoudig. Kikkererwten gebruiken in gebak zal misschien veel mensen even vreemd doen opkijken… maar ik ben er van overtuigd dat de smaak positief zal verrassen. Spoiler alert: je proeft geen kikkererwten!”
Dit heb je nodig (voor +/- 9 blondies)
• 240 g kikkererwten (1 blik)
• 50 g pindakaas
• 2 el agavesiroop
• 1 el vanille-extract
• 1 el bakpoeder
• snuifje zout
• 80 g patisseriebloem
• 80 g pure chocolade (grof gehakt)
• extra: bakpapier, bakvorm 15×25 cm
Zo maak je het
• Verwarm de oven voor op 180 °C
• Bekleed de bodem en zijkanten van de bakvorm met bakpapier
• Laat de kikkererwten goed uitlekken
• Doe de kikkererwten, pindakaas, agave-siroop, vanille-extract, bakpoeder, zout en bloem in een keukenmachine
• Mix op hoge snelheid tot een glad en stevig beslag (+/-1 minuut)
• Schep het beslag in een kom en roer de gehakte chocolade erdoor
• Stort het beslag in de bakvorm en strijk glad
• Bak 25 minuten in het midden van de oven
• Laat minstens 15 minuten afkoelen
• Snij in 9 gelijke stukken
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be