“Voor wie iets bijzonders op tafel wil zetten zonder uren in de keuken te staan, is dit lamskroontje met pistachekorst een schot in de roos. Het vlees blijft mals en sappig, terwijl het krokante korstje van pistachenoten, panko en een vleugje harissa een verrassend pittige toets geeft. Serveer met een zachte kikkererwtenpuree en je hebt een elegant, feestelijk gerecht dat zowel kleur als smaak op tafel brengt.”
“Het is een feestelijk gerecht dat zowel kleur als smaak op tafel brengt”
Dit heb je nodig
Voor 4 personen
2 lamskroontjes (8 koteletjes per stuk)
Peper & zout
Olijfolie
Voor het korstje van harissa en pistache
1 el harissa
1 teentje look, fijngehakt
½ el zachte boter
½ el citroensap
65 g fijngehakte pistachenoten (ongezouten)
2 el panko (Japans paneermeel)
½ el verse tijm, fijngehakt
2 el platte peterselie, fijngehakt
Voor de kikkererwtenpuree
1 blik kikkererwten (200 g)
1 teentje look
1 tl paprikapoeder
¼ tl komijn
1 tl citroenzeste
50 ml olijfolie
50 ml water
Peper & zout
Tip: Haal de lamskroontjes minstens 15 minuten voor bereiding uit de koelkast, zo garen ze mooi.
Zo maak je het
Meng alle ingrediënten voor de kikkererwtenpuree in een foodprocessor of met een staafmixer tot een gladde puree
Voeg eventueel extra water toe tot de gewenste dikte
Breng op smaak met peper en zout en zet opzij tot net voor het serveren
Verwarm de oven voor op 200 °C
Kruid de lamskroontjes met peper en zout
Meng harissa, look, zachte boter en citroensap in een klein kommetje
Meng de pistachenoten, panko, tijm en peterselie in een ander kommetje
Verhit olijfolie in een pan en schroei de lamskroontjes aan beide kanten dicht
Leg de lamskroontjes in een ovenschotel
Wrijf de bovenkant in met het harissamengsel
Verdeel daarna het pistachemengsel erover, druk lichtjes aan
Zet 10–12 minuten in de oven tot het vlees de gewenste gaartijd heeft
Laat de lamskroontjes 10 minuten rusten onder aluminiumfolie
Verwarm ondertussen de kikkererwtenpuree op een zacht vuurtje
Snij de lamskroontjes in porties
Verdeel de kikkererwtenpuree over 4 borden en schik er het vlees bovenop