(foto Cookameal) © (foto Cookameal)

Lamskroontje met pistachekorst en kikkererwtenpuree

“Voor wie iets bijzonders op tafel wil zetten zonder uren in de keuken te staan, is dit lamskroontje met pistachekorst een schot in de roos. Het vlees blijft mals en sappig, terwijl het krokante korstje van pistachenoten, panko en een vleugje harissa een verrassend pittige toets geeft. Serveer met een zachte kikkererwtenpuree en je hebt een elegant, feestelijk gerecht dat zowel kleur als smaak op tafel brengt.”

“Het is een feestelijk gerecht dat zowel kleur als smaak op tafel brengt”

Dit heb je nodig

Voor 4 personen

2 lamskroontjes (8 koteletjes per stuk)

Peper & zout

Olijfolie

Voor het korstje van harissa en pistache

1 el harissa

1 teentje look, fijngehakt

½ el zachte boter

½ el citroensap

65 g fijngehakte pistachenoten (ongezouten)

2 el panko (Japans paneermeel)

½ el verse tijm, fijngehakt

2 el platte peterselie, fijngehakt

Voor de kikkererwtenpuree

1 blik kikkererwten (200 g)

1 teentje look

1 tl paprikapoeder

¼ tl komijn

1 tl citroenzeste

50 ml olijfolie

50 ml water

Peper & zout

Tip: Haal de lamskroontjes minstens 15 minuten voor bereiding uit de koelkast, zo garen ze mooi.

Zo maak je het

Meng alle ingrediënten voor de kikkererwtenpuree in een foodprocessor of met een staafmixer tot een gladde puree

Voeg eventueel extra water toe tot de gewenste dikte

Breng op smaak met peper en zout en zet opzij tot net voor het serveren

Verwarm de oven voor op 200 °C

Kruid de lamskroontjes met peper en zout

Meng harissa, look, zachte boter en citroensap in een klein kommetje

Meng de pistachenoten, panko, tijm en peterselie in een ander kommetje

Verhit olijfolie in een pan en schroei de lamskroontjes aan beide kanten dicht

Leg de lamskroontjes in een ovenschotel

Wrijf de bovenkant in met het harissamengsel

Verdeel daarna het pistachemengsel erover, druk lichtjes aan

Zet 10–12 minuten in de oven tot het vlees de gewenste gaartijd heeft

Laat de lamskroontjes 10 minuten rusten onder aluminiumfolie

Verwarm ondertussen de kikkererwtenpuree op een zacht vuurtje

Snij de lamskroontjes in porties

Verdeel de kikkererwtenpuree over 4 borden en schik er het vlees bovenop

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier