Marry me halloumi

Onze culi-experte Amylia De Schepper van www.cookameal.beverrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week de ‘marry me halloumi’ van Jolien uit Waasmunster.

Saus waarvan je tafelgenoten zeggen: voor die saus zou ik met je trouwen… Dus moesten wij die natuurlijk uittesten. Voor Jolien ontstond haar versie van marry me-saus nét voor de zomer, toen het internet ermee overspoeld werd. “Alleen ben ik zelf minder fan van zongedroogde tomaten”, vertelt ze. “Dus maak ik thuis regelmatig nog een eigen variant, met stukjes paprika en extra groenten. Minstens even romig en uiteraard nog kleuriger.” Dat past helemaal bij hoe Jolien thuis kookt: kleurrijk en voedzaam.

“Door mijn dochter te betrekken in de keuken proeft ze vanzelf met alles mee”

Jolien houdt ervan om nieuwe recepten uit te testen – saai wordt het zelden. Haar dochter van zes kookt én proeft graag mee. “Door haar te betrekken in de keuken, proeft ze vanzelf met alles mee. Ze vraagt aan de Sint een pot augurken. Dat zegt genoeg”, lacht Jolien. Op zondag bakken ze samen zuurdesembrood en trekken ze het bos in voor wandeling of een speurtocht. En de dag afsluiten? Dat doen ze het liefst gezellig onder een dekentie met z’n drietjes bij een leuke film.

Met jouw gerecht in De Zondag?

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Dit heb je nodig

(voor 4 personen)

• Olijfolie (of olie uit het potje zongedroogde tomaten)

• 1 rode ui, fijn gesnipperd

• 3 teentjes look, geperst

• 1/2 tl chilivlokken (of meer naar smaak)

• 1/2 tl gerookt paprikapoeder

• 2 tl Italiaanse kruiden

• 150 g zongedroogde tomaten, fijngehakt

• 2 el tomatenpuree

• 200 ml groentebouillon

• 150 ml room (volle room)

• 200 g spinazie

• Klein bosje verse basilicum

• 80 g Parmezaanse kaas, geraspt

• 250 g halloumi, in plakken

• Citroenpartjes om te serveren

Zo maak je het

• Verhit een scheut olie in een diepe pan.

• Stoof hierin de ui glazig.

• Voeg de look, chilivlokken, gerookt paprikapoeder, Italiaanse kruiden en de zongedroogde tomaten toe.

• Laat even meebakken tot alles heerlijk geurt.

• Roer de tomatenpuree erdoor en laat 2 minuten mee bakken.

• Giet de bouillon erbij en laat op zacht vuur sudderen terwijl je de halloumi bakt.

• Verhit een grillpan of antikleefpan met een dun laagje olie.

• Bak de halloumi 3 minuten per kant tot hij mooie grillstrepen heeft.

• Voeg de spinazie en basilicum toe aan de saus en laat slinken.

• Giet de room erbij, roer en laat enkele minuten indikken op een zacht vuur.

• Voeg de geraspte kaas toe.

• Proef en kruid bij met peper en eventueel wat extra chilivlokken.

• Leg de halloumi in de saus en serveer met citroenpartjes en extra basilicum.

Serveertip: Lekker met brood, rijst of gebakken aardappeltjes.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier