Een fris, elegant voorgerecht dat er prachtig uitziet en makkelijk op tafel te zetten is. En in kleine glaasjes ook helemaal perfect om als hapje te serveren…
Avocadomousse met gerookte zalm
Dit heb je nodig
Voor 4 personen
2 rijpe avocado’s
Sap van 1 limoen
60 ml zure room of Griekse yoghurt
1 el verse dille, fijngehakt (plus extra voor garnering)
1 el bieslook, fijngehakt
Peper en zout
120 g gerookte zalm, in dunne plakjes
1 el kappertjes, uitgelekt
Garnering: partjes citroen, nigella seeds
Zo maak je het
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een foodprocessor of blender.
Voeg limoensap, zure room, dille, bieslook, zout en peper toe.
Mix tot een gladde, romige mousse.
Schep of spuit de avocadomousse in kleine glaasjes of kommetjes.
Verdeel de gerookte zalm over de avocadomousse.
Werk af met een paar kappertjes, een takje dille en een partje citroen aan de zijkant. Strooi naar smaak eventueel ook wat nigella seeds over het gerecht.