(foto Cookameal)

Avocadomousse met gerookte zalm

Een fris, elegant voorgerecht dat er prachtig uitziet en makkelijk op tafel te zetten is. En in kleine glaasjes ook helemaal perfect om als hapje te serveren…

Avocadomousse met gerookte zalm

Dit heb je nodig

Voor 4 personen

2 rijpe avocado’s

Sap van 1 limoen

60 ml zure room of Griekse yoghurt

1 el verse dille, fijngehakt (plus extra voor garnering)

1 el bieslook, fijngehakt

Peper en zout

120 g gerookte zalm, in dunne plakjes

1 el kappertjes, uitgelekt

Garnering: partjes citroen, nigella seeds

Zo maak je het

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een foodprocessor of blender.

Voeg limoensap, zure room, dille, bieslook, zout en peper toe.

Mix tot een gladde, romige mousse.

Schep of spuit de avocadomousse in kleine glaasjes of kommetjes.

Verdeel de gerookte zalm over de avocadomousse.

Werk af met een paar kappertjes, een takje dille en een partje citroen aan de zijkant. Strooi naar smaak eventueel ook wat nigella seeds over het gerecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier