Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) duikt voor het feestnummer van De Zondag 25 jaar terug in de tijd en serveert haar favoriete recept uit het jaar 2000.
De Zondag blaast 25 kaarsjes uit, en dat vieren we met een vleugje nostalgie in de keuken. In het jaar 2000 stond ik als 13-jarige zelf nog niet zo vaak achter het fornuis, maar af en toe wel aan de oven. Mijn eerste brownies kwamen eerlijk gezegd uit een pakje, maar de trots toen ze lukten was groot. Ondertussen zijn mijn bakkunsten – en het recept – flink geëvolueerd. Deze brownies zijn smeuïg, intens en helemaal homemade.

“In het jaar 2000 stond ik als 13-jarige nog niet vaak achter het fornuis, maar af en toe wel aan de oven”
Als ik terugdenk aan dat gevoel van trots, zie ik die nu ook in de ogen van mijn dochter Lucie wanneer ze samen met mij in de keuken staat. Ik hoop dan ook dat ik haar de liefde voor koken kan doorgeven. En met dit recept hoop ik ook jou te verleiden tot een stukje van deze onweerstaanbare brownies!
Geniet.
Liefs, Amylia
Met jouw favoriete recept in de krant
Wil jij met je favoriete zondagse kost een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.beDit heb je nodig
(voor 4 à 6 personen)
• 125 g extra pure chocolade
• 20 g ongezoet cacaopoeder
• 225 g boter
• 50 g gezeefde bloem
• 4 eieren
• 125 g rietsuiker
• 125 g kristalsuiker
• 100 g walnoten
Zo maak je het
• Verwarm je oven op 170°C
• Bekleed een (bij voorkeur vierkante) bakvorm met een vel bakpapier
• Hak de chocolade in stukjes
• Smelt de chocolade samen met de boter op een zacht vuurtje
• Klop de eieren met de kristalsuiker en de rietsuiker tot een dik, schuimig mengsel
• Roer deze mengeling door de gesmolten chocolade
• Voeg nu de gezeefde bloem en het cacaopoeder toe en roer goed door elkaar
• Hak de walnoten in stukjes en voeg ze toe aan het beslag
• Giet het beslag in de bakvorm
• Bak de brownies 30 minuten in de voorverwarmde oven
• Laat afkoelen en verdeel in gelijke stukken