Onze culi-experte Amylia De Schepper – http://www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week een tip van lezeres Lore uit Brugge.
Lezeres Lore is mama van drie en gebeten door fashion en interieur. Ze deelt haar looks met bijna 50.000 mensen via instagram (@lore.sauvage). Vandaag deelt ze een eenvoudig maar super smaakvol én gezond recept met dé herfstgroente: pompoen. Lore: “Deze pompoen wedges met cottage cheese & (hot) honey zijn een echte favoriet. Ik maak ze regelmatig. Honest confession? Ik koop de pompoen soms ook al voorgesneden.”
“Ik kan zo genieten van de herfstsfeer”

Lore is helemaal in de herfstsfeer: “Koken met een glaasje rode wijn in de hand, koekjes bakken samen met mijn kinderen, kaarsjes aansteken en lekkere cocoonen in jogging. Ik kan er zo van genieten!”
Dit heb je nodig (voor 4 personen):
• 1 butternutpompoen (of hokkaido) van circa 1 kg
• 2 el olijfolie
• 1 tl paprikapoeder
• ½ tl komijn
• Peper en zout
• 200 g cottage cheese
• 2 el honing (of hot honey, naar smaak)
• Handvol platte peterselie
Zo maak je het
• Verwarm je oven voor op 200°C
• Snij de pompoen in wedges (partjes, red.), je hoeft hem niet te schillen
• Meng de pompoenwedges met 2 el olijfolie en kruid met paprikapoeder, komijn, peper en zout
• Verdeel ze op een met bakpapier beklede bakplaat
• Rooster 25 à 30 min tot ze goudbruin en zacht zijn
• Verdeel de geroosterde pompoen over een schaal
• Lepel er de cottage cheese over en verdeel er wat honing over
• Werk af met verse peterselie
Tip: Je kan ze ook klaarmaken in de airfryer, snij de wegdes dan iets dunner en bak 10 minuten op 180°C.
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be