Romige pasta pesto

Onze culi-experte Amylia De Schepper van www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag deelt Fauve (26) uit Waregem haar recept voor romige paste pesto.

“Mijn papa heeft me eigenlijk leren koken”, vertelt Fauve. “Hij is de kok in huis en ik kijk echt naar hem op. Zijn pasta arrabbiata blijft onovertrefbaar. Pasta is sowieso mijn favoriet, nu ik samenwoon met mijn vriend maak ik het zeker twee keer per week.”

“Mijn papa heeft me eigenlijk leren koken”

“Ik probeer vaak nieuwe recepten uit”, gaat Fauve verder. “Zelf eet ik vegetarisch, maar voor mijn vriend bak ik er soms een stukje vis of vlees bij. Gelukkig vallen ook de vegetarische gerechten hier in de smaak. Zoals deze romige pasta pesto. Hij vindt het heerlijk.”

De ideale zondag van Fauve? “Lekker uitslapen, uitgebreid ontbijten, heerlijk relaxen en natuurlijk een beetje koken… om dan weer ontspannen aan een nieuwe week te kunnen beginnen.”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

• 400 g pasta

• 1 sjalot

• 2 tenen look

• 250 g kerstomaten

• 4 el mascarpone

• 100 g verse groene pesto

• 4 el geroosterde pijnboompitten

• verse basilicum

• olijfolie

• peper en zout

Zo maak je het

• Kook de pasta al dente in gezouten water, giet af en bewaar wat kookvocht.

• Snipper de sjalot en de look fijn.

• Verhit een scheut olijfolie in een stoofpan en stoof de sjalot en look glazig.

• Halveer de kerstomaten en voeg ze toe.

• Laat de kerstomaten kort meestoven.

• Roer de pesto en de mascarpone erdoor.

• Voeg de pasta en ongeveer 100 ml kookvocht toe.

• Roer tot de mascarpone volledig gesmolten is.

Tip: Voeg eventueel extra kookvocht toe tot je de gewenste sausdikte hebt.

• Proef en kruid bij met peper en zout.

• Werk af met de geroosterde pijnboompitten en extra verse basilicum.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier