Scrambled oats met banaan

Onze culi-experte Amylia De Schepper van Cookameal verrast ons wekelijks met een heerlijk recept van een lezer. Vandaag serveren we een snel en voedzaam ontbijtje: scrambled oats met banaan. Een tip van onze sportieve lezeres Eline uit Wommelgem.

Lezeres Eline is een echte ‘superwoman’. Deze enthousiaste mama is zelfstandige advocate en zetelt in de gemeenteraad. Daarnaast traint ze met een vriendin voor haar eerste Ironman in oktober. “Mijn dagen zitten altijd goed volgepland, maar ik geniet er met volle teugen van. Mijn zoontje Lucas (5) heeft ook een stevige portie energie en fietst regelmatig met me mee als ik een looptraining doe, dat zijn echt momenten die ik koester!”

“Koken is voor mij meer een noodzaak dan een deugd. Maar met een strak trainingsschema is koolhydraat- en eiwitrijke voeding eten ontzettend belangrijk. En dus test ik regelmatig nieuwe eenvoudige gerechten uit. Deze scrambled oats werden al gauw mijn favoriete snelle ontbijt”, vertelt Eline enthousiast.

Dit heb je nodig (per portie)

• 1 rijpe banaan

• 1 ei

• 50 g havermout

• flinke snuf kaneel

• klein snufje zout

• eventueel: een scheutje agavesiroop of honing

• scheutje olie

• (plantaardige) yoghurt

• vers fruit naar keuze

Zo maak je het

• Klop het ei los in een kom

• Prak de banaan en meng met de havermout en het ei tot een dik beslag

• Kruid met kaneel en een snufje zout

• Tip: liever wat zoeter? Voeg een scheutje honing of agavesiroop toe

• Verhit een scheutje olie in een pan

• Giet het beslag in de pan

• Roer zoals je roerei maakt – schraap het mengsel los met een spatel en blijf zachtjes roeren

• Bak ongeveer 5 minuten tot het goudbruin is en heerlijk geurt

• Serveer met (plantaardige) yoghurt en je favoriete vers fruit

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier