Shashuka met zomerse flair

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag een tip van Pauline (32) uit Hever.

“Voor mij was het liefde vanaf de eerste hap voor dit eenpansgerecht”, vertelt lezeres Pauline enthousiast. “Sindsdien is het een van mijn lievelingsgerechten. Een super smaakvolle vegetarische maaltijd die zowel in de winter als de zomer smaakt. Op koude dagen roer ik er graag nog een blik linzen door. Op warme dagen werk ik de shashuka af met geitenkaas, zeste van citroen en munt. En uiteraard altijd met een krokant stukje brood om te dippen!”

“Een super smaakvolle vegetarische maaltijd die zowel in de winter als de zomer smaakt”

Pauline is een vrolijke actieve mama van twee. Op zondag neemt ze de tijd om even te vertragen. Pauline: “Zondag is een dag om samen met mijn geweldige gezin op te laden. Met de fiets naar de bakker, buiten uitgebreid ontbijten en dan samen spelen zonder de tijd in de gaten te houden, heerlijk!”

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

• 2 el olijfolie

• 1 rode ui

• 2 teentjes knoflook

• 2 rode paprika’s

• 400 g tomatenblokjes uit blik

• 1 el tomatenpuree

• 1 tl komijn

• snufje kurkuma

• 1 tl honing

• peper en zout

• 4 grote eieren

• 100 geitenkaas

• zeste van ½ citroen

• verse kruiden (basilicum, peterselie, koriander, munt naar smaak)

• optioneel: chilipoeder naar smaak

Zo maak je het

• Verhit de olijfolie in een grote, diepe pan op middelhoog vuur.

• Snipper de ui fijn en bak 3 à 4 minuten tot hij glazig is.

• Snij intussen de paprika in reepjes en plet de knoflook.

• Voeg paprika en knoflook toe en roerbak enkele minuten, tot de paprika zacht begint te worden.

• Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, komijn, kurkuma, honing en eventueel chilipoeder toe.

• Kruid met peper en zout.

• Laat de saus onafgedekt 10 minuten zachtjes pruttelen, tot ze licht is ingedikt.

• Maak met een lepel vier kuiltjes in de saus.

• Breek voorzichtig een ei in elk kuiltje.

• Dek de pan af en laat 4 à 6 minuten pocheren op laag vuur, tot het eiwit gestold is maar het eigeel nog zacht is.

• Werk af met verkruimelde geitenkaas, wat citroenzeste en verse groene kruiden.

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier