Snelle ramen met gyoza en paksoi

Onze culi-experte Amylia De Schepper van www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week verklapt jarige Daphne (38) uit Hoboken haar succesrecept.

Lezeres Daphne is een ambitieuze vrouw én enthousiaste mama die vandaag niet alleen haar recept deelt, maar ook haar verjaardag viert! Een zondag vol cadeautjes, taart en dikke zoenen dus. Maar ook op andere zondagen zit ze niet stil.

“Ik start mijn zondag graag met een loopje in de Hobokense Polders”, vertelt Daphne. “De fysieke inspanning en de natuur zijn voor mij een heerlijke combinatie. Nadien uitgebreid ontbijten en als het kan nog even richting de stad voor een wandeling, en wie weet wel een aperitiefje?”

“Dankzij TikTok begon ik thuis te experimenteren”

De Aziatische keuken is haar absolute favoriet. “Dankzij TikTok begon ik thuis te experimenteren”, lacht ze. “Ondertussen heb ik mijn eigen samengestelde recept voor ramen met gyoza en paksoi. Helemaal niet moeilijk, boordevol smaak én geef toe: het ziet er toch ook best sjiek uit, hé?”

Met jouw recept in de krant?

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

1 l kippenbouillon

1 el pindakaas

1 el sojasaus

1 el rijstazijn

1 el crispy chili-olie (ofnaarsmaak)

een royale scheut kokosmelk

2 porties ramennoedels

2 baby paksoi

2 eieren

6 kipgyoza’s

sesamolie en olijfolie om te bakken

verse koriander

1 pijpajuin

gebakken uitjes

witte en zwarte sesamzaadjes

extra chili-olie naar smaak

Zo maak je het

Verwarm de kippenbouillon op een zacht vuur.

Meng in een kommetje de pindakaas, sojasaus, rijstazijn en crispy chili-olie.

Roer dit mengsel onder de bouillon en laat zachtjes verder verwarmen.

Breng een kookpot met water aan de kook en kook de ramennoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Haal de noedels uit het kookwater en laat uitlekken.

Gebruik hetzelfde water om de paksoi kort te blancheren (1 à 2 minuten, beetgaar).

Kook intussen de eieren in 5 minuten halfhard, laat schrikken onder koud water en pel ze.

Bak de kipgyoza’s krokant in een mengeling van sesamolie en olijfolie.

Voeg vlak voor het opdienen een royale scheut kokosmelk toe aan de soep en roer goed door.

Verdeel de soep over de kommen.

Voeg de ramennoedels, paksoi, een gehalveerd eitje en de gyoza’s toe.

Werk af met verse koriander, fijngesneden pijpajuin, gebakken uitjes, witte en zwarte sesamzaadjes en eventueel nog wat extra chili-olie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier