Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week de Thaise wortelsoep van Els Samson (54) uit Kemzeke.
Els geniet van de simpele dingen in het leven. “Bij mooi weer kan je mij vinden op mijn terras. Klein maar supergezellig. Ideaal om uitgebreid te genieten van een overheerlijke tapasschotel, mijn specialiteit”, vertelt Els. “Charcuterie, kazen, verschillende dips en enkele glaasjes gevuld met lekkers. Dat en een glaasje bubbels, meer moet dat niet zijn hé!”
“Met een kleine touch maak je van wortelsoep een origineel gerecht!”
“Zelf experimenteren in de keuken doe ik zelden. Ik ben een grote fan van maaltijdpakketten die je in de supermarkt kan vinden. De hoeveelheden zijn steeds precies goed en alles is haalbaar voor de gewone huiskok. Bovendien leer ik zo nieuwe gerechten kennen”, vertelt Els. Vandaag serveert Els een heerlijke wortelsoep met een Aziatische twist: “Met een kleine touch maak je van wortelsoep een origineel gerecht!”

Met jouw recept in de krant?
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be
Dit heb je nodig
(voor 4 à 6 personen)
2 uien
5 wortels
1 zoete aardappel
1 limoen
200 ml kokosmelk
½ tl komijn
cayennepeper (naar smaak)
peper en zout
1,5 l kippenbouillon
1 el zonnebloemolie
Zo maak je het
Pel de uien en snipper ze fijn
Schil de wortels en de zoete aardappel, snij ze in blokjes
Verhit de olie in een grote pan en stoof ui, wortel en zoete aardappel aan op middelhoog vuur
Voeg de bouillon en kruiden toe, breng aan de kook
Laat 15 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten goed gaar zijn
Mix de soep glad met een staafmixer
Voeg de kokosmelk toe en verwarm opnieuw
Rasp de schil van de limoen, halveer en pers het sap uit
Breng de soep verder op smaak met limoensap en rasp