Thaise Yum Woon Sen met scampi

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week de Thaise Yum Woon Sen met scampi van lezeres Julie (38) uit Lichtaart.

Lezeres Julie heeft een grote voorliefde voor de Aziatische keuken: “Ik kan echt ongelooflijk genieten van een huisgemaakte Thaise curry. Maar ook de Zuid-Chinese – en dus redelijk pikante – keuken komt hier regelmatig op tafel. Mijn vriend en zoon (11) zijn gelukkig ook best avontuurlijk op vlak van eten. Zo gaan we regelmatig naar de Chinese buurt in Antwerpen en is mijn zoon de eerste die de eendentongen wil bestellen, want dat hebben we nog nooit gegeten. Geweldig!”

Vandaag serveert Julie een zomers Aziatisch gerecht. “Deze kleurrijke Thaise maaltijdsalade met scampi is perfect voor zomerse dagen. Super eenvoudig, lekker fris en boordevol smaak! Een must-make deze zomer!”

“Op zondag draait alles om samen zijn”, vertelt Julie met een grote glimlach. “Een duurloop om de dag te starten om dan nadien te genieten van koffie en ontbijt. En het liefst van al duiken we dan op tijd de zetel in met een leuke film en een royale hapjesplank.”

Dit heb je nodig

(voor 2 personen)

100 g glasnoedels of rijstnoedels

200 g scampi

1 kleine rode ui

1 rode paprika

1 kleine komkommer

6 – 8 kerstomaatjes

2 lente-uitjes

1 rode chili

handvol koriander, fijngehakt

handvol munt, fijngehakt

2 el gehakte ongezouten pinda’s

2 el gefrituurde uitjes

olijfolie

peper en zout

voor de Nuoc Mam-dressing

2 el limoensap

1,5 el Thaise vissaus

1 tl rietsuiker

1 teen knoflook, fijngehakt

1 kleine rode chili, fijngehakt

Zo maak je het

Snij de rode ui in fijne ringen, de komkommer in halve maantjes, de paprika in reepjes en de lente-uitjes in ringetjes.

Halveer de kerstomaatjes.

Hak de chili fijn (verwijder eventueel de zaadlijsten als je het minder pittig wil).

Week de noedels 5 minuten in net niet kokend water tot ze beetgaar zijn.

Spoel ze daarna onder koud water en laat uitlekken.

Meng voor de dressing het limoensap, de vissaus, suiker, knoflook en chili.

Meng de afgekoelde noedels met de groenten, verse kruiden en chili in een grote kom.

Voeg de dressing toe en schep alles goed om.

Laat 5 à 10 minuten rusten zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Bak de scampi kort in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.

Serveer de salade met de warme scampi.

Werk af met pinda’s, gefrituurde uitjes en extra munt.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier