Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week laat lezeres Ann uit Dilbeek ons van la dolce vita proeven met haar recept voor Toscaanse kip.
“Zo veel smaak en toch heb je er amper werk aan”, vertelt lezeres Ann over haar receptje. “Alle ingrediënten gaan in een schotel en je oven doet de rest!” Ja, de Toscaanse kip van lezeres Ann is een echte must-try. “Ik kocht even geleden nieuwe pannen, maar gebruik ze maar zelden”, vertelt Ann al lachend. “Het zijn de oven én vooral onze BBQ die de sterren zijn van de meeste van onze maaltijden. Meerdere keren per week koken we dus buiten, mijn man en ik vormen dan een echt kookteam. Ik zorg voor de bijgerechten en hij is de BBQ-chef!”
“Alle ingrediënten gaan in een schotel en je oven doet de rest!”

De weekends van Ann zitten vaak goed volgepland, maar zondagavond vanaf een uur of vijf is het tijd voor familie. “Elke zondag komen onze kinderen en kleinkinderen naar hier. We aperitieven samen en genieten samen van een heerlijke maaltijd. Voor ons alvast de perfecte manier om het weekend met een warm hart af te sluiten.”
Dit heb je nodig
(4 personen)
600 g krielpatatjes
160 g zongedroogde tomaten
2 teentjes look, geperst
20 g verse basilicum, fijngesneden
4 tl tomatenpuree
160 g ontpitte zwarte olijven
250 ml room
100 ml water
4 kipfilets
2 grote handen spinazie
peper en zout
olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175°C.
Doe de krielpatatjes in een ovenschaal.
Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
Zet 15 minuten in de oven.
Voeg de zongedroogde tomaten, look, basilicum, tomatenpuree, olijven, room en water toe.
Kruid met peper en zout en schep om.
Leg de kipfilets bovenop de groenten en saus.
Schep wat saus over de kip.
Bak 30-40 minuten in de oven tot de kip gaar is.
Voeg de spinazie toe en roer door de saus.
Zet nog 5 minuten in de oven.
Serveer meteen.