Vanille-mango-kokos parfait

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week een heerlijk fris dessert van Ghislain (24) uit Hasselt.

Ghislain verwent ons vandaag met een fris en gezond dessert. “Deze vanille-mango-kokos parfait is eenvoudig zomers en licht. En het vleugje vanille maakt het dessert helemaal af! Ik ben zelf een enorme fan van vanille. Mijn favoriete gerechten zijn klassiekers zoals huisgemaakt vanille-ijs en crème brûlée, maar ik gebruik het ook graag verrassend in hartige bereidingen, zoals een romige saus bij kreeft of een marinade voor gevogelte.” Die liefde voor vanille kreeg Ghislain van zijn ouders, met hun familiebedrijf ‘Vanille Deluxe’ brengen ze Ugandese vanille tot in de Belgische keukens!

“Deze vanille-mango-kokos parfait is eenvoudig zomers en licht”

Ghislain: “Ik kook zelf regelmatig voor familie en vrienden, het is de ideale manier om mensen samen te brengen en te laten genieten van pure smaken. Mijn ideale zondag? Die start met een rustige ochtend en een goede koffie en nadien trek ik naar het voetbalveld want op zondag spelen we vaak een wedstrijd!”

• 500 g Griekse yoghurt

• 2 el honing of agavesiroop

• 1 vanillestokje (merg + peul)

• 2 rijpe mango’s

• sap van 1 limoen

• 4 el geroosterde kokosvlokken

• eventueel wat muntblaadjes en gemalen kokos voor de afwerking

Zo maak je het

• Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit.

• Meng het merg samen met de honing door de yoghurt.

• Zet minstens 15 minuten in de koelkast zodat de smaak kan intrekken.

• Schil de mango’s en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

• Meng de mango met het limoensap.

• Rooster de kokosvlokken in een droge pan tot ze goudbruin zijn en laat afkoelen.

• Vul elk glas in laagjes: eerst een lepel vanille-yoghurt, dan mango en een beetje kokos.

• Herhaal de laagjes tot het glas gevuld is.

• Werk af met wat extra (gemalen) kokos en een takje munt.

Tip: Laat de lege vanillepeul mee trekken in de yoghurt voor een nog intensere smaak.

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier