Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week een tip van Félice (13) uit Kessel.
Voor Félice is er niets ontspannender dan een middagje in de keuken. “Dessertjes maken en bakken vind ik heerlijk. Ik kan daar echt van ontspannen”, vertelt ze met een grote glimlach. Met de examens in aantocht is haar geheime wapen tegen stress dan ook een portie verse zachte wafeltjes. “Even je hoofd leegmaken, lekker mixen, bakken… en daarna smullen natuurlijk!”
“Even je hoofd leegmaken, lekker mixen, bakken… en daarna smullen natuurlijk!”
Ze lacht: “En als je zelf niet graag bakt, zet je toch gewoon je mama of papa aan het werk?” Na de examens kijkt Felice vooral uit naar de zomer. “Ik tel al af naar onze vakanties aan zee. ’s Avonds pizza eten op het strand met onze allerliefste vrienden erbij – dat is toch het beste wat er is?”
Dit heb je nodig (voor +/- 30 stuks)
• 450 g bloem
• 240 g kristalsuiker
• 5 zakjes vanillesuiker
• 250 g boter + extra om je ijzer in tevetten
• 5 eieren
Zo maak je het
• Meng de bloem met de kristalsuiker ende vanillesuiker.
• Smelt de boter en voeg toe aan het bloemmengsel.
• Voeg de eieren toe en meng tot een homogeen deeg.
• Verhit je wafelijzer en vet het in met een beetje boter.
• Schep (bijvoorbeeld met een ijsschep) een portie beslag in het ijzer.
• Bak de wafeltjes goudbruin in ongeveer 3 minuten.
• Laat ze afkoelen op een rooster.
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be