
Zondagse kost: Focaccia met kruidige labneh, pistache en munt
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag een heerlijk receptje van lezeres Maxine (26) uit Stekene.
“Vandaag deel ik met jullie een heerlijk recept om een eenvoudige focaccia om te toveren tot een origineel apero- of zelfs lunchfeest. Focaccia met een Libanese twist, dankzij de topping van labneh, pistache en munt”, aldus lezeres Maxine. En deze ambiteuze patissier is een echte kenner: “Anderhalf jaar geleden startte ik mijn eigen zaak Baksel, gespecialiseerd in seizoensgebonden artisanale focaccia’s met een funky twist.”
Maar ook wanneer ze thuis in de keuken staat kiest Maxine voor lokale ingrediënten van het seizoen: “Ik koop zo veel mogelijk groenten en fruit rechtstreeks van de boer, met een voorkeur voor tweedekeusproducten. Groenten en fruit met een schoonheidsfoutje zeg maar”, lacht Maxine. “Ze zijn minstens even lekker en bovendien beter voor de portemonnee.”
Dit heb je nodig
1 foccacia (vers van bij de bakker of af te bakken)
220 g labneh
2 tenen look
zeste van ½ citroen
1 el citroensap
2 el olijfolie
Peper en zout
½ tl sumak-kruiden
Handvol geroosterde pistachenoten
10-tal verse muntblaadjes
Tip van Maxine: Pas de verhoudingen gerust aan op basis van je eigen smaak, believe in ‘your own magic’.
Zo maak je het
Bak je foccacia af zoals aangegeven op de verpakking (Kocht je verse focaccia, dan volstaat het om deze kort even onder de grill te plaatsen net voor het serveren)
Pers de look en meng onder de labneh
Voeg nu ook de zeste van citroen, het citroensap en 1 el olijfolie toe
Proef en kruid bij met peper en zout
Hak de pistachenoten in grove stukken
Verdeel de labneh over het lauwwarme focacciabrood
Werk af met geroosterde pistachenoten, muntblaadjes, sumak-kruiden en de resterende lepel olijfolie
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier