
Vandaag een verrassing voor mama Monique (bijna 61) uit Zwijnaarde. Waterzooi met vis. Njammie!
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
- 1 ui
- 1 stengel selder
- 3 stengels prei
- 500 gr wortelen
- 1 el boter (of olijfolie)
- 1 l visbouillon
- 300 g zalm
- 300 g vaste witte vis (kabeljauw, leng, koolvis, schelvis,…)
- 16 scampi
- Afwerking: Verse peterselie, citroensap
Zo maak je het:
- Snipper de ui
- Snij de selder, prei en wortelen in fijne julienne
- Stoof de groenten kort aan in boter
- Giet de visbouillon bij de groenten
- Laat 10 minuten koken
- Voeg de room toe en laat de saus lichtjes indikken
Tip: Hou je van een dikkere saus? Bind de saus dan met maiszetmeel - Spoel de visfilets, dep droog en snij in stukken
- Pel de scampi en verwijder het darmkanaal
- Zet het vuur laag
- Voeg de vis en scampi toe en laat 5 minuten garen
- Proef en kruid bij met peper en zout
- Werk naar smaak af met verse peterselie en enkele druppels citroensap