Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week is lezer Geert uit Wevelgem aan de beurt: hij presenteert Cannelloni uit Sorrento. “Deze opgerolde Italiaanse klassieker is het lievelingsgerecht van het hele gezin!”
Ingrediënten (6 personen)
1 sjalot, 500 g gehakt, 100g gerookte ham, 100 ml witte wijn, 70 g tomatenpuree, 200 g mozzarella, 500 g ricotta, 50 g geraspte Parmezaanse kaas + extra, 800 g tomatenblokjes (blik), 18 à 20 buisjes cannelloni, peper en zout, oregano
Zo maak je het
- Snipper de sjalot fijn.
 - Stoof de sjalot aan in olijfolie.
 - Voeg het gehakt toe en bak rul.
 - Meng met de in stukjes gesneden gerookte ham.
 - Blus het geheel met 1 glas witte wijn.
 - Voeg de tomatenpuree toe.
 - Laat 20 minuten zachtjes garen.
 - Snij de mozzarella in kleine stukjes.
 - Roer de mozzarella samen met de ricotta en geraspte Parmezaanse kaas door het gehakt.
 - Proef en kruid bij met peper en zout.
 - Verwarm de tomatenblokjes.
 - Kruid met peper, zout en oregano.
 - Laat even inkoken en mix tot een gladde tomatensaus.
 - Neem een ovenschotel en schep een lepel tomatensaus over de bodem.
 - Schep het gehaktmengsel in een spuitzak.
 - Vul er de cannellonibuisjes mee.
 - Schik de cannelloni op de bodem van de ovenschotel.
 - Verdeel er de rest van de tomatensaus over.
 - Bestrooi de Parmezaanse kaas.
 - Zet 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.