
Zondagse kost: feestelijke cupcakes met bosbes-topping
De Zondag bestaat 20 jaar en dus duik Amylia De Schepper van www.cookameal.be de archieven in. Speciaal voor ons feestnummer maakt ze dé lekkernij van 2001: cupcakes!
Dit heb je nodig (voor 12 cupcakes)
180 g roomboter
120 g suiker
8 g vanillesuiker
4 eieren
180 g zelfrijzende bloem
snuifje zout
Bosbes-topping
Voor de bosbespuree: 125 g bosbessen (mag diepvries zijn), zeste van ½ citroen, 2 el citroensap, 100 g suiker
200 g roomboter op kamertemperatuur
250 g poedersuiker
3 el bosbespuree (of meer naar smaak)
Zo maak je het
Doe ingrediënten voor de bosbespuree in een sauspan
Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen
Blend/mix tot een gladde puree
Zeef en laat afkoelen, maak ondertussen de cupcakes
Verwarm je oven op 175°C
Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig
Voeg de eieren, al roerend, één voor één toe
Voeg het zout en de zelfrijzende bloem beetje bij beetje toe
Meng tot een glad beslag
Zet 12 papieren vormpjes in een muffinvorm
Verdeel het beslag over de vormpjes
Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten gaar
Laat de cupcakes afkoelen en werk ondertussen de bosbes topping af
Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige massa
Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème
Meng vervolgens de bosbespuree door de botercrème
Doe de topping in een spuitzak met ronde spuitmond
Als de cupcakes volledig zijn afgekoeld, spuit je de bosbes-topping er bovenop
Werk af met blauwe bessen
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier