Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Vandaag serveert Dille (27) uit Arendonk haar favoriete zondagse kost: Kip Tikka Massala. “Op zondag geniet ik er na een drukke week van om uitgebreid te koken.”
Dit heb je nodig (voor 4 personen):
- 4 kipfilets
- 100 gr yoghurt
- 100 gr roomkaas
- 300 gr tomatenblokjes (blik)
- 2 uien
- 1 teen look
- 4 el garam masala
- 2 tl komijn
- 1 tl cayennepeper
- 2 tl tandoorikruiden
- peper en zout
- zeste van 1 limoen
- 2 cm gember (naar smaak)
Dressing:
- 200 gr yoghurt
- ½ bussel koriander
- komkommer
- heerlijk met rijst, bloemkoolrijst of naanbrood
Zo maak je het:
- Snij de kipfilets in blokjes en doe deze in een ruime kom
- Voeg de yoghurt, roomkaas en tomatenblokjes toe
- Kruid het mengsel met garam masala, komijn, cayennepeper, kurukuma, tandoorikruiden, peper en zout
- Laat marineren terwijl je de dressing maakt
- Hak de koriander fijn
- Snij de komkommer in fijne reepjes
- Meng de yoghurt met de koriander en fijngesneden komkommer
- Proef en kruid bij met peper en zout
- Snipper de look en de ui
- Stoof ze aan in een ruime pan
- Voeg de kip met de marinade toe
- Laat 30 minuten sudderen op een laag vuurtje
- Rasp de gember
- Voeg de geraspte gember en de zeste van limoen toe aan de kip
Smakelijk!
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be