
Melissa (50) uit Aarschot: “Een gezond gerechtje dat mij altijd smaakt!”
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 400 ml tomatenpassata
- 2 aubergines
- 2 vleestomaten
- Verse basilicum
- ½ tl gedroogde oregano
- ½ tl paprikapoeder
- ¼ tl gedroogde tijm
- 100 g geraspte kaas
- Olijfolie
Tip: Serveer met rucolasalade en een stukje stokbrood
Zo maak je het:
- Verwarm je oven op 180°C
- Snipper de ui en de look fijn
- Verwarm 1 el olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin ui en look
- Giet de tomatenpassata erbij en voeg de gedroogde kruiden toe
- Laat zachtjes pruttelen
- Snij de aubergines en de tomaten in plakken
- Grill de plakken aubergine ongeveer 3 minuten aan beide kanten in een grillpan
- Schik een laagje gegrilde aubergines in een ovenschotel
- Verdeel er plakjes tomaat bovenop, overgiet met een deel van de tomatensaus
- Herhaal en bouw je schotel zo verder op, eindig met tomatensaus
- Strooi de gemalen kaas er overheen
- Zet de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven
- Werk af met verse kruiden