
Zondagse kost: Zachte bewaarwafels
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week heerlijke bewaarwafels van Martina (64) uit Temse.
“Dit moet wel het simpelste bakrecept uit mijn collectie zijn,” vertelt lezeres Martina over haar zachte bewaarwafels, “maar ik vind het zo leuk dat je met eenvoudige ingrediënten op 1-2-3 zo’n heerlijke traktatie kan klaarmaken. Bovendien is mijn jongste kleinzoon er helemaal gek op!”

Martina is een supertrotse oma, maar vooral ook een echt familiemens. “Twee dagen per week zorg ik voor mijn mama, Mitje. Meestal komt mijn dochter met de kleinkinderen dan op woensdagmiddag langs om samen te lunchen, echt genieten!” De ideale zondag van Martina? Die brengt ze door met haar man: “Een fietstocht doen in de natuur met als afsluiter een gezellig terrasje… meer moet dat niet zijn.”
Dit heb je nodig (voor 12 à 15 stuks)
150 g suiker
150 g boter (kamertemperatuur)
2 eieren
250 g zelfrijzende bloem
Snuifje zout
1/2 tl vanille-extract
100 ml melk
Zo maak je het
Meng de suiker met de zachte boter en de eieren
Meng er geleidelijk de bloem en het snuifje zout onder
Voeg de melk en het vanille-extract toe
Meng tot een mooi, glad beslag
Verwarm je wafelijzer op de hoogste stand
Schep ongeveer twee eetlepels deeg per wafel in je wafelijzer *
Bak de wafels goudbruin
Laat de wafels afkoelen op een rooster
Bewaar ze in een goed afgesloten doos, zo blijven ze zacht en vers
* Tip van Amylia: Ik gebruik hiervoor een ijsschep, het ideale formaat!
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier