Elke editie zetten we een lezer en zijn of haar favoriete zondagse kost in de kijker. Vandaag: zondagse omelet van Pauline (24) uit Gent. “Ideaal om heerlijk te genieten op zondag.” Het recept is gekozen en klaargemaakt door Amylia van Cookameal.
Dit heb je nodig (voor 2 personen)
4 eieren
200 g kippenreepjes
8 kerstomaten
25 g boter
cayennepeper
Italiaanse kruiden
zout
extra: extra lekker afgewerkt met kruidenkaas, verse peterselie en pompoenpitten
Zo maak je het
Klop in een kommetje de eieren los
Snij de kerstomaten middendoor
Laat de boter smelten in een pan
Doe de kippenreepjes in de pan en bak ze kort aan
Voeg de kerstomaten toe
Giet er na twee minuten het eimengsel over
Kruid met cayennepeper, Italiaanse kruiden en een snuifje zout
Bak op een laag vuur verder tot het ei gestold is
Werk de omelet naar smaak af met kruidenkaas, verse peterselie en pompoenpitten
Tip: Serveer met pistolets van je favoriete bakker!
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be