Zondagse kost: een heerlijke omelet met tomaatjes

Elke editie zetten we een lezer en zijn of haar favoriete zondagse kost in de kijker. Vandaag: zondagse omelet van Pauline (24) uit Gent. “Ideaal om heerlijk te genieten op zondag.” Het recept is gekozen en klaargemaakt door Amylia van Cookameal.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

4 eieren

200 g kippenreepjes

8 kerstomaten

25 g boter

cayennepeper

Italiaanse kruiden

zout

extra: extra lekker afgewerkt met kruidenkaas, verse peterselie en pompoenpitten

Zo maak je het

Klop in een kommetje de eieren los

Snij de kerstomaten middendoor

Laat de boter smelten in een pan

Doe de kippenreepjes in de pan en bak ze kort aan

Voeg de kerstomaten toe

Giet er na twee minuten het eimengsel over

Kruid met cayennepeper, Italiaanse kruiden en een snuifje zout

Bak op een laag vuur verder tot het ei gestold is

Werk de omelet naar smaak af met kruidenkaas, verse peterselie en pompoenpitten

Tip: Serveer met pistolets van je favoriete bakker!

 

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier