Gilles De Coster, Erik Van Looy en Pedro Elias lanceren nieuwe EK-quiz:“Buik- en kaakpijn van het lachen”

563

Vanaf dinsdag stoomt Play Sports Open je helemaal klaar voor het EK voetbal. In de grappige quiz ‘Match van de waarheid’ krijg je heel wat leuke, EK-gerelateerde anekdotes en filmpjes voorgeschoteld. De presentatie ligt in handen van Gilles De Coster, de aanvoer komt van teamkapiteins Erik Van Looy en Pedro Elias.

Gilles De Coster (40), Erik Van Looy (59) en Pedro Elias (46) vonden elkaar in hun enthousiasme voor voetbal in het algemeen en het aankomende EK in het bijzonder. Het resultaat is de EK-quiz Match van de waarheid , die uit acht afleveringen zal bestaan. Gilles leidt het programma in goede banen als presentator, Erik is teamkapitein en Pedro – er niet bij tijdens dit interview – krijgt de mysterieuze titel ‘meesterbrein-concurrent’.

Heren, hoe ziet de taakverdeling er precies uit?

Gilles: “Erik zal telkens de teamkapitein zijn van België, terwijl Pedro elke aflevering een andere buitenlandse ploeg zal leiden. Die twee spelen vervolgens tegen elkaar. We krijgen dus interlands zoals België-Italië, België-Rusland… Zo komen we tot een quiz met heel veel weetjes, maar vooral ook met heel veel humor.”

Erik: “Enkel het woord ‘meesterbrein’ in de titel van Pedro snap ik niet, dat moet wel een foutje zijn. Pedro is absoluut grappiger en spitsvondiger, maar over voetbal weet ik toch wel meer. Maar daarnaast is dit format top voor mij. Zelf praat ik enorm graag over voetbal en ben ik graag in de buurt van voetballers. Dit is dus een unieke kans om met voetbal bezig te zijn op televisie, aangezien ze mij niet willen vragen voor mijn lievelingsprogramma Extra Time . Ook al stuurde ik Filip Joos al eens een berichtje in al dan niet nuchtere toestand.”

Gilles: “Goed nieuws! Er passeren ook heel wat ex-voetballers en bekende gasten de revue en Filip Joos is een van hen. We zullen hem dus even verantwoording laten afleggen.”

Gilles, in een andere, niet nader genoemde quiz is de quizmaster geregeld het mikpunt van spot. Mentaal voorbereid?

Gilles : “In De Slimste Mens is dat zowat een gimmick geworden, maar het draagt wel bij tot de sfeer. Wat veel mensen uit het oog verliezen, is dat Erik op die manier aan alle anderen de kans geeft om te schitteren. Als ze op mij willen schieten, zou ik dat dus heel graag hebben. Zelfrelativering vind ik dan ook een heel belangrijke eigenschap.”

Erik: “Dat is maar een woord! Sowieso vind ik Gilles trouwens echt een toppresentator, omdat hij heel veel dingen kan. Hij zou Het Journaal of Terzake kunnen presenteren, maar ook De Mol op onnavolgbare wijze en de voetbalverslagen. Het is bovendien een knappe man. Toen ik hem de allereerste keer zag, dacht ik zelfs even dat ik biseksueel was! (lacht) Maar wat ik mij toch afvroeg: kan hij ook onnozel doen? Intussen kan ik volmondig bevestigen: ook dat kan hij. Laat hem een film regisseren in mijn plaats en dat lukt wellicht ook. Ik begin stilaan te vrezen voor mijn job.”

Gilles: “Nochtans erken ik in Erik mijn meerdere op veel verschillende vlakken. Qua palmares in televisieland moet ik nog veel boterhammetjes eten om in zijn buurt te komen. Het is wel heel fijn om iets helemaal anders te doen. In De Mol is de mysterieuze pose belangrijk, hier is dat wel even anders. De eerste opnames zijn intussen achter de rug en na een tijdje kreeg ik toch wel kaak- en buikpijn van het lachen. Voor ons is het een droom om zo’n programma te maken, het voelt een beetje aan als vakantie.”

(Arjan Desante)

‘Match van de waarheid’, vanaf dinsdag 18 mei om 20u15 op dinsdag en donderdag op Play Sports Open, gratis voor alle Telenet TV-klanten op kanaal 11.