Scrol jij ook elk vrij moment eventjes door je Instagramfeed? Je bent niet alleen! Maar zelf voor de doorwinterde Instagrammer heeft de app nog enkele verrassende functies in petto. Ziehier onze 10 ultieme Instagramweetjes!

1. De polls zijn niet anoniem
De laatste feature van Instagram is bijzonder populair. Met een poll kun je de mening van je volgers vragen. Leuk! Maar heel wat mensen gingen ervan uit dat je stem anoniem is, niet dus. De persoon in kwestie kan perfect zien waar jij op gestemd hebt: handig voor de toekomst!

2. Check je likes
Benieuwd hoeveel en welke foto’s je de laatste dagen allemaal geliket hebt? Ga naar jouw profiel, klik op Opties (het wieltje) en dan Berichten die je leuk vindt. Tadaaa!

3. Wis je speurgeschiedenis
Heb je een avondje zitten Instastalken? Of wil je gewoon om een of andere reden je zoekgeschiedenis wissen? Perfect mogelijk. Ga via jouw profiel naar Opties, scroll door naar helemaal beneden en klik op Zoekgeschiedenis wissen.

4. Verbruik minder data
Instagram slorpt héél wat data op, niet ideaal als je bijna door je databundel heen zit. Wil je toch je feed checken, maar aan een iets trager tempo? Ga via jouw profiel naar Opties en selecteer Mobiel dataverbruik en dan uitvinken.

5. Handsfree filmen
Instagram Stories is razend populair, de filmpjes of foto’s blijven 24 uur beschikbaar voor je volgers. Wil je filmen zonder constant de knop in te drukken? Swipe dan helemaal door je opties naar Handsfree.

6. Tags verwijderen
Hoewel een Instagramtag niet hetzelfde effect heeft als bijvoorbeeld een tag op Facebook, wil je soms liever een tag verwijderen. Ga naar de foto in kwestie, klik op de drie puntjes, ga naar Foto opties en klik Verbergen op mijn profiel. Je kan ook verder klikken om jezelf volledig uit het bericht te verwijderen.

7. Bericht bewerken
Typfoutje in je onderschrift geslopen? Filters of effecten van je geposte foto kan je helaas (nog) niet aanpassen. Maar je kan wel je originele onderschrift, locatie en tags aanpassen. Klik op de drie puntjes boven je foto en kies bewerken.

8. Updates van getagde foto
Heeft je BFF een foto van jullie twee toegevoegd? In plaats van zelf naar de foto te gaan om de likes en comments te checken, kan je ook meldingen inschakelen. Klik op de drie puntjes boven de foto en selecteer Berichtmeldingen inschakelen.

9. Vind goeie hashtags
Hoewel ik zelf geen fervente #hashtagger ben, gebruiken heel wat mensen een hashtag om een groot publiek te bereiken. Maar wat moet je nu in godsnaam onder die foto van je hond plaatsen? Via Zoeken tik je een term in en Instagram toont de populairste hashtags rond het thema.

10. Customize je filters
Filters zijn één van de belangrijkste features op Instagram, maar er zijn er zo veel beschikbaar, dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Wist je dat je zelf de volgorde van de filters kan bepalen? Deze die je nooit gebruikt kan je ook verbergen. Zo zet je straks je nieuwe foto nóg sneller online. Ga naar de filters, hou de filter in kwestie vast en drag en drop om de volgorde te veranderen, sleep naar boven om te verwijderen.