Heerlijke zondagse kost: Duivelse gehaktballetjes

907

Vandaag laten we ons op het bord inspireren door de Rode Duivels! Amylia De Schepper verwent ons met heerlijke duivelse gehaktballetjes. “Deze heerlijke gehaktballetjes krijgen een pikant laagje dankzij de saus. Duivels lekker!”

Dit heb je nodig (voor +- 25 stuks)

500g kippengehakt

1 teen look, fijngesnipperd

1 sjalot, fijngesnipperd

4 el paneermeel

1 tl paprikapoeder

peper en zout

Lak:

75 g srirachasaus

20 g bruine suiker

¼ tl zout

Optioneel: ½ el chilipoeder

TIP: de saus is pikant, serveer ze dus apart voor gevoelige eters!

Zo maak je het

Verwarm de oven op 200°C

Snipper de look en de sjalot

Doe het gehakt in een kom en doe er de gesnipperde sjalot en knoflook bij

Kruid met paprikapoeder, peper en zout

Voeg het paneermeel toe en meng goed

Rol ongeveer 25 gehaktballetjes van het gehakt

Schik de gehaktballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat

Bak de balletjes 20 minuten in je voorverwarmde oven, maak ondertussen de saus

Doe de ingrediënten voor de saus in een pannetje

Verwarm al roerend, tot de suiker volledig opgelost is

Bestrijk de gehaktballetjes met de saus en zet ze nog 5 minuten terug in de oven

Serveer met de rest van de saus als dip