Het EK op je bord (6): Albanië

296

De Albanese keuken kan je goed vergelijken met andere landen in de Balkan, vooral met Turkije en Griekenland. Ook Bulgaarse invloeden zijn aanwezig. Vandaag serveren we een Albanese lamsragout.

Ingrediënten

  • 500 g lamsvlees zonder been
  • 50 g boter
  • zout en vers gemalen peper
  • boter voor het invetten van de ovenschotel
  • 2 eieren
  • 1 grote beker yoghurt

Bereiding

  • snij het vlees in vrij grote dobbelstenen
  • laat de boter in de pan smelten en laat het vlees goed bruin worden
  • strooi er zout over naar smaak en niet te zuinig met peper bestrooien
  • giet 1/4 l water bij het vlees en laat dit sudderen gedurende 20 à 25 min (het meeste water is verdampt)
  • vuurvaste schotel inwrijven met boter
  • eieren loskloppen en vermengen met de yoghurt
  • breng het vlees over in de vuurvaste schotel
  • giet het yoghurtmengsel erover en zet de schotel in de oven gedurende 20 min op 225°C

Serveertips

Serveer er een pittig aangemaakte sla bij en knapperig stokbrood
Een goede (droge)roséwijn (zeer koud) maakt dit gerecht compleet.