Hoera, non-stop muziek! Leve de staking op de vrt!

496

Het moet frustrerend zijn voor radiomakers: uit protest tegen een drastisch besparingsprogramma het werk neerleggen en dan als commentaar krijgen dat de programma’s beter klinken dan ooit. Veel mensen houden nu eenmaal van non-stop muziek zonder gezwans er tussendoor. Afvoeren dan maar, die radiopresentatoren?

“Door een vakbondsactie is de normale programmering onderbroken. U luistert naar een vervangprogramma” zo kregen we af en toe te horen terwijl we naar het werk reden. Alleen om 7 en 8 uur waren er korte nieuwsbulletins, voor het overige klonk er alleen muziek. De aanleiding voor de actie is het besparingsplan van de openbare omroep waardoor 286 mensen hun job dreigen te verliezen.

Politici tevreden dat ze eens niet uit hun bed gebeld worden

Wij misten de duiding bij de actua op Radio 1, maar genoten ook van enkele songs die op normale dagen zelden de ether halen. Op de sociale media regende het berichten van luisteraars die de uitzendingen met non-stop muziek veel beter vonden dan de normale programmatie.
De vraag is dan ook wat de actievoerders bereiken met een dergelijke staking. De luisteraars zijn tevreden en wellicht geldt dit ook voor heel wat politici. Want nu worden ze eens een dag met rust gelaten. Op andere dagen lopen ze het risico om 6 uur uit hun bed gebeld te worden om commentaar te geven bij een of ander nieuwsfeit.

Non-stop Radio Silence

radio-silenceZouden ze tijdens stakingen niet beter de hele dag heavy metal draaien op Radio 1? En Schubert en Mozart op MNM? Maar door de snelle berichtgeving op de sociale media zou dit nieuws zich ook weer razendsnel verspreiden en zouden de liefhebbers van die genres naar deze zenders overschakelen en een superdag beleven. De hele dag één en hetzelfde nummer draaien zou een uitkomst kunnen bieden. Maar welke song dan? Radio Silence misschien? The Sound of Silence? Neen, de oplossing is veel eenvoudiger: de knop omdraaien, totale stilte, het volledige niets. Dan zou men misschien wèl luisteren.