Voor wie nog geen plannen heeft voor komend weekend en een goed bier wel weet te smaken, is Just Beer in Kortrijk Xpo een leuke aanrader. Met dit gloednieuwe event maakt Master Beer Sommelier Sofie Vanrafelghem een van haar dromen waar.

Op 11 en 12 november wordt voor de eerste keer het degustatie-event Just Beer georganiseerd. Meer dan zeventig brouwerijen tekenen present om de bezoekers kennis te laten met hun gerstenat. Dankzij de kleine – speciaal ontworpen – proefglaasjes krijg je de kans om heel veel verschillende bieren te proeven uit een aanbod dat is samengesteld door Sofie Vanrafelghem, een van de bekendste biersommeliers van ons land. Als Master Beer Sommelier traint Vanrafelghem de horeca van Dubai tot in New York en werkt ze als bierconsulente voor brouwerijen, restaurant en hotels.

Smaakroutes

Op haar bucketlist stond ook de organisatie van een eigen bierevent, wat ze nu met Just Beer realiseert. “De meeste festivals zijn ofwel zeer vernieuwend en uitsluitend voor echte biergeeks ofwel zeer klassiek. Just beer wil het anders doen. Wij laten oude generatie brouwers verbroederen met de nieuwe lichting en stellen zowel microbrouwerijen, grote firma’s met kwalitatieve bieren, Europese brouwerijen als de Griekse Septem Microbrewery en de grootste Belgische namen voor. Zo zijn we het eerste bierfestival ooit waar Westmalle ‘ja’ op heeft gezegd, iets waar ik best wel trots op ben”, zegt Vanrafelghem. Er zijn vijf smaakroutes uitgestippeld, er zijn workshops rond food- en beerpairing en je kan er artisanale brouwers ontmoeten. (nvih) 

Just Beer, zaterdag 11 november (11-23u) en zondag 12 november (11-19u) in Kortrijk Xpo (hal 4). Info en tickets: www.justbeer.be.