“AA Gent won afgelopen weekend verdiend tegen Club Brugge. Toch hoeft de regerende landskampioen zeker niet te panikeren.” Onze huisanalist Aimé Anthuenis laat zijn licht schijnen over het afgelopen voetbalweekend en verwacht de komende weken niet alleen een hevige strijd voor play-off 1 maar ook onderaan de rangschikking. “De winst van Moeskroen zorgt voor paniek bij vele andere degradatiekandidaten.”

We beginnen de evaluatie van het voetbalweekend met de ‘Strijd om Vlaanderen’ tussen AA Gent en Club Brugge. “De Buffalo’s wonnen verdiend van Club Brugge. Dankzij de kwaliteitsinjectie aan nieuwe spelers zullen de Oost-Vlamingen, mits onnodige ongelukken, play-off 1 halen. Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck heeft dankzij zijn aanwinsten nu keuzemogelijkheden zat. Voor sommige spelers zal het strijden worden voor een plaatsje in het elftal. Want vergeet niet dat gisteren onder meer Brecht Dejaegere ook niet mee deed. Bij de thuisploeg stond Kalinic opnieuw uitstekend te keepen. De Kroaat is meer dan een betrouwbaar sluitstuk en zal Gent nog zeker punten opleveren. Voor hem blijft de defensie met Mitrovic – Gershon – Gigot toch het zorgenkind van de ploeg. De nieuwe recordtransfer en spits Kubo was gisteren erg bepalend met de openingstreffer. Technisch liet hij een hele goede indruk, al valt af te wachten of hij dit niveau verder kan aanhouden. Voor de andere spits Perbet lijkt AA Gent een afgelopen  verhaal.”

Geen reden tot paniek

“Club Brugge hoeft na de nederlaag niet te panikeren. Er is zeker geen man overboord. Ook voor Anderlecht geldt hetzelfde, dat thuis punten liet liggen tegen 9 Luikenaars. Dankzij dit puntje mogen de Rouches opnieuw naar boven kijken in de rangschikking en maken ze nog kans op een play-off 1 ticket. Ook Genk (1-0 verlies in Mechelen) schrijf ik nog niet af.”

“Wie zich wel dringend moet herpakken is KV Oostende. Volgende week wacht hen een belangrijke match tegen KV Mechelen in de strijd voor play-off 1. Winst is een must, anders dreigt het nog erg moeilijk te worden voor de kustboys. Wie wel goed bezig is, is Moeskroen. Dankzij hun zege tegen Eupen, zorgt het ongetwijfeld voor veel nervositeit in de bestuurskamers van andere degradatiekandidaten.“

Einde transferperiode

“Het viel op dat de arbitrage afgelopen speeldag opnieuw top presteerde! Net zoals de huurlingen Mechelen en Vetokele bij Sint-Truiden. Ook dribbelaar en Gent-spits Samuel Kalu kon me meer dan bekoren. Ik verwacht nog dat alle ploegen zich voor de sluiting van de transfermarkt (op 1 februari) zullen roeren. Ryan naar Racing Genk, een vertrek van Perbet bij Gent,… het beloven nog drukke dagen te worden…”