Dag allemaal. Ik ben Bart en ik heb een probleem. Ik ben Instagramverslaafd. Mijn leven wordt overspoeld door plaatjes van katjes, kindjes, koffies, kumuluswolken en knappe koppen – zeg maar selfies. En ja, ik ben zelf ook schuldig aan die zondvloed. Want ja, ik heb een kat, een koffiezet, een kind en een kop die al eens naar de wolken tuurt.

Instagram bestaat exact vijf jaar. Mijn verslaving begon in Gent – waar anders? Zoals een hipster het zou doen, richtte ik mijn splinternieuwe smartphone op een brandend Belfort. En ik instagramde. 1341 foto’s en 9640 likes later ben ik volledig verslingerd en verslaafd. Eerste werk bij het wakker worden: Instagram checken. Er gebeurt iets of nog beter, niets: foto, filter & delen die handel.  Twee minuten pauze? Even scrollen en hartjes geven aan die fantastische feed van mij. Mi amo amaro.

Ja, ik ben verslaafd aan Instagram – en aan alliteraties blijkbaar ook. Maar afkicken? Neen, dank u. Ik weet wel dat ik soms eens overdrijf. (#sorrybutnosorry) Dat ik heus niet elke morgen mijn ontbijt moet delen met de wereld. Dat niet iedereen zit te wachten op het zoveelste fantastische fotootje van mijn kind (schoon kind). En ja, dat het máár wolken zijn – letterlijk en figuurlijk lucht.

Maar toch… Instagram laat mij heel af en toe geloven dat ik eigenlijk een fotografisch genie ben. (Overdrijven, ik?) En in die roes schiet ik af en toe plaatjes als deze. Mijn 5 meest gelikete foto’s na 5 jaar Instagramverslaving:

The eye of the tiger!

A photo posted by bartcast (@bartcast) on

Hé, dat zijn wij! A photo posted by bartcast (@bartcast) on

Trots op haar allereerste publicatie! #juniorjournalist #dejongsterecensente #lovesherjob @dezondag

A photo posted by bartcast (@bartcast) on

Wachten op groen A photo posted by bartcast (@bartcast) on

1, 2, 3… Frits!

A photo posted by bartcast (@bartcast) on


TIP: Met Iconosquare kan je alle statistieken van jouw Instagram bekijken. Welke foto’s waren het populairst? Hoeveel reacties krijg je gemiddeldN Wie volgt je en vooral: wie heeft je ontvolgd? Altijd leuk om weten 😉

EXTRA TIP: Ook De Zondag zit op Instagram. Je volgt ons hier.