Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten.

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be. Vandaag serveert Manon uit Westende moelleux au chocolat zonder boter.

“Het liefst sta ik uren in de keuken om recepten om te toveren tot een gezondere maar minstens even lekkere variant.”

Ingrediënten voor 6 personen:
100 g courgette, in blokjes
120 g pure chocolade
40 g volkoren bloem
10 g amandelmeel
20 g suiker
3 eieren
Zonnebloemolie
Extra: 6 serveerringen of ramekin (porseleinen) potjes

Zo maak je het
• Verwarm de oven voor op 180°C
• Snij de courgette in blokjes en stoom de blokjes gaat
• Mix tot een gladde puree
• Smelt de chocolade u bain-marie
• Roer onder de courgettepuree
• Voeg de volkoren bloem, het amandelmeel, de suiker en de losgeklopte eieren toe
• Meng tot een homogene massa.
• Vet 6 serveerringen in met zonnebloemolie
• Verdeel het beslag in de ringen en bak 9 min in de voorverwarmde oven
• Serveer direct, eventueel met een bolletje vanille-ijs