Het is geen grap: An Nelissen stopt binnenkort met optreden. De comédienne doet nog één show en dan sluit ze voorgoed haar mopppentrommel. “Het is tijd voor de nieuwe generatie.”

Sinds 1971 timmert Ann Nelissen aan haar weg naar de comedytop. Volgend jaar geeft ze de fakkel door aan de volgende generatie, dat maakte ze bekend in Steps.

Niet om te lachen: Ann Nelissen maakt in Steps bekend dat ze binnenkort stopt als comedienne ?

A photo posted by @stepsmagazine on

“Er komt een nieuwe show over hoe we gelukkig kunnen zijn. We beginnen te try-outen in mei. En daarna stopt het voor mij. Het zal de laatste show zijn die ik speel. Ik reis al heel mijn leven van theater naar theater. Ik wil meer achterover leunen en me focussen op het lesgeven. Het is tijd voor de nieuwe generatie.”

In het interview met Steps laat ze ook weten dat ze zonder humor niet zo kunnen leven. “Het is wetenschappelijk bewezen dat lachen iets doet met je hersenen. Het opent het brein, het zorgt voor nieuwe verbindingen tussen neuronen. Net dat zorgt voor een gelukkig gevoel, het zorgt voor euforie. Mensen zeggen niet voor niets dat lachen gezond is. Alleen, humor moet spontaan zijn. Het gebeurt dat mensen dat proberen te pushen. ‘Allez An, vertel eens iets grappig!’ Maar zo werkt het niet.”