Vrijdag 27 oktober is het zover, dan keert B.J. Blazkowicz terug om de naziplaag in de Verenigde Staten uit te roeien in ‘Wolfenstein II: The New Colossus’. Dit is het vervolg op de veelgeprezen shooter ‘The New Order’, die in 2014 de iconische reeks deed herleven.

Wat als de nazi’s WO II wonnen? Dat is het uitgangspunt van de Wolfenstein-games. Met deze hel op aarde konden we in ‘The New Order’ al kennismaken, maar nu verkennen we meer van het dystopische Amerika. Manhattan is verwoest, New Orleans is ommuurd en ze zijn heer en meester over alle grote steden. Nazi’s, in Amerika? Niet als onze held B.J. Blazkowicz er iets aan kan doen. Samen met het verzet is hij van plan om hen uit de States te verdrijven en er weer een land of the free van te maken.

Wij hebben van Bethesda wat exclusief artwork gekregen, mét commentaar van de ontwikkelaars bij MachineGames.

“Voor ‘Wolfenstein: The New Colossus’ hebben we veel nieuwe omgevingen ontwikkeld voor de nazi’s. Eén van de exotische locaties is de geheime Area 52-basis, diep ondergronds in Roswell. Daar vind je heel wat experimentele. nazi-techologie. Wat je hier ziet is een concept van de grote hal.”
“De Ausmerzer is een gigantisch vliegend fort van de nazi’s. Generaal Engel heeft de leiding over dit ‘beest’ en als speler zal je het schip ook verkennen. Wat je hier ziet is de controlekamer, waarvoor we veel inspiratie uit vroege computertechnologie uit de jaren 50 en 60 hebben geput.”
“Een onderzeeër is de basis voor het verzet en één van de gebieden die je doorheen de hele game zal verkennen. Dit is de kamer van B.J. en Anya, die vroeger een afvalluik was voor nucleair afval. Je ziet dat we heel wat moeite gedaan hebben om iedere kamer een eigen identiteit te geven.”
“Hier zie je een surreële mix: de ‘American dream’ met diners en gelukkige meisjes, maar ook nazi-propaganda en soldaten. Amerika gerund door Nazis… het is angstaanjagend.”
“In de nieuwe Wolfenstein zal je veel vijanden ontmoeten, maar ook heel wat vrienden. In het vroegere New Orleans werkt B.J. samen met Horton en zetten ze hun hoofdkwartier op in een stokerij.”
“De nazi’s hebben heel wat bekende monumenten verbasterd toen ze Amerika veroverden. Eén daarvan is de Lincoln Memorial, dat nu het decor is voor hun perverse en gruwelijke daden. Deze tekening toont hoe er gigantische gebouwen omheen werden gebouwd, zodat er een schrikwekkende sfeer heerst.”
“Dit is een andere mooie kamer in het hoofdkwartier van het verzet: Klub Kreisau’, waar je kunt poolen, met verzetsleden praten of iets drinken of meer kunt leren over de wereld van Wolfenstein. Dit was ooit een torpedosilo, maar is nu omgebouwd tot een gezellige lounge.”

Hier is de launch trailer van Wolfenstein II: The New Colossus. Op vrijdag 27 oktober verschijnt de game voor PS4, pc en Xbox One.