 Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Maria (79) uit Schilde haar favoriet voor: Nougat glacé met sinaasappelsaus. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Maria (79) uit Schilde haar favoriet voor: Nougat glacé met sinaasappelsaus. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Ingrediënten voor 6 à 8 personen (dessert)
300 g suiker, 2 el water, 120 g amandelschilfers, 450 ml room, 200 g pure chocolade, 150 ml eiwit
Sinaasappelsaus: 200 ml vers sinaasappelsap, 2 el Grand Marnier (optioneel), 2 el suiker, 1 el vanillepudding
Extra: 2 langwerpige bakvormen (cake)
Bereiding
- Verwarm de suiker en het water in een pan.
- Laat het mengsel pruttelen en goudbruin worden. Let op: je moet niet roeren tijdens dit proces.
- Haal het mengsel van het vuur en voeg de amandelschilfers toe.
- Verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen.
- Hak de chocolade fijn.
- Klop de slagroom stijf.
- Voeg de chocoladestukjes toe en schep om.
- Hak de nougatine in kleine stukjes en voeg toe aan het roommengsel.
- Klop de eiwitten met de suiker stijf.
- Spatel voorzichtig onder het roommengsel.
- Bekleed de vormen met een groot vel vershoudfolie en laat dat ruim over de randen hangen.
- Schep het mengsel in de vormen.
- Spatel de bovenkant glad en vouw er de folie over.
- Laat minstens 6 uur opstijven in de diepvries.
- Haal 10 minuten voor het serveren uit de diepvries en maak ondertussen de sinaasappelsaus.
 
		